​4 громадські простори стануть більш дружніми до довкілля за підтримки ПРООН

Упродовж 19-31 липня у межах проєкту “Сафарі для громад” ПРООН в Україні та ГО “Плато” навчали усіх охочих протидіяти наслідкам погодних катаклізмів і нераціональному використанню ресурсів із використанням природоорієнтованих рішень. Підсумки проєкту у форматі Pitch Day підвели у суботу, 31 липня, визначивши чотири найкращі команди, що отримають 70 000 гривень на втілення своїх прототипів.

За можливість реалізувати тверді проєкти змагалося 19 команд з Рівного, Полтави, Кропивницького, Червонограда та Мирнограда. За результатами експертного оцінювання перемогу здобули дві команди з Рівного та по одній з Мирнограда і Кропивницького:

- головною відзнакою у 30000 гривень нагородили команду “GREENstreet” з ідеєю облаштування озелененого відпочинкового простору на вулиці Київській, що дозволить пристосувати локацію до надмірної спеки та підтоплень;

- облаштуванням “Медової алеї”, яка дозволить збільшити біорізноманіття та покращуватиме емоційний стан мешканців, поблизу провулку Львівський займатиметься команда Fungi з Мирнограда. Їх проєкт опинився на другому місці рейтингу журі та отримав підтримку у 20000 гривень;

- наймолодша команда “Еко Зміна” з Рівного отримала підтримку у розмірі 10000 гривень на облаштування кишенькового парку на вулиці Гагаріна у Рівному, який сприятиме покращенню якості повітря та зменшенню шумового навантаження на користувачів простору;

- екстра подарунком відзначено ініціативу “Сад на даху 2.0” з Кропивницького. Виграні у межах проєкту 10000 гривень автори ідеї планують використати для створення додаткових контейнерів для вирощування рослин та встановлення пергол для затінення на даху освітньо-культурного простору “Гончаренко Центр”.

Команди “Інститут розвитку міста” з Полтави та “Еко-Живчики” з Червонограда отримають додаткову інформаційно-консультаційну підтримку для реалізації своїх ініціатив від експертів ПРООН та партнерів проєкту в Україні.

Переглянути фінал “Сафарі для громад 2021” та ознайомитися із проєктами можна за посиланням.

Загалом цьогоріч проєкт масштабувався на всеукраїнський рівень: участь у онлайн-навчанні взяло 291 учасник/ця з 108 населених пунктів України, 127 з них отримали сертифікати сафарі-амбасадорів після успішного завершення курсу.

Довідка: «Сафарі для громад» – це програма, яка реалізується проєктом «Природоорієнотовані рішення для сталих міст» Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. У 2021 році програма втілюється з ініціативи громадської організації “Плато” у межах Українського урбаністичного форуму.

10:43 Daria Kondratieva
Немає коментарів. Ваш буде першим!