Створення муралу у місті Мирноград Донецької області

Муралістика рішуче увійшла в життя Донецької області з 2014 року. Саме цей вид вуличного мистецтва активно використовується митцями для привернення уваги до злободенних тем, до естетичного виховання та розвитку відчуття прекрасного у пересічного мешканця.

Місто Мирноград не лишилось осторонь цих процесів, оскільки саме з цього маленького шахтарського містечка походить Роман Мінін, роботи якого були одними з перших зображені на стінах міста.

Але життя не зупиняється на місці, тому за ініціативи “Громадської організації “Портал “Пошук” та та фінансової підтримки Програми із відновлення та розбудови миру ООН у місті Мирнограді створюється ще один мурал.

З’явився він не випадково саме тут, оскільки м.Мирноград входить до цільових громад з якими працює ПРООН в напрямі відновлення та розбудови миру. Сам район, який обрано для створення муралу є спальним та віддаленим від центральної його частини.

Процесу створення муралу передувало проведення онлайн Артлабораторії та обговорення ролі та місця муралів у житті міста та їх впливу на сприйняття оточуючого середовища. У ході онлайн-зустрічі відбулася презентація ескізів, які було розроблено Ольгою Сабадін.

Варто зазначити, що подібна подія привернула увагу мешканців різного віку: до процесу люди долучались та цікавились перебігом робіт.

Сама робота над муралом розпочалась доволі ефектно, що допомогло зібрати не одну пару зацікавлених очей, які стали відстежувати весь процес його створення.

Організатори сподіваються, що подібна ініціатива буде схвально сприйнятою мешканцями району та даруватиме гарний настрій впродовж свого життєвого циклу.

Проєкт реалізується ГО "Портал" Пошук" за фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.
06:59 Daria Kondratieva
Немає коментарів. Ваш буде першим!