Проект "Вуличний простір «іNovoСхід»" (2018)

Новогродівка — маленьке шахтарське містечко 20 км від зони конфлікту на Донеччині, де молодь не має можливостей для навчання, розвитку та відпочинку поза дитячого садка, ДК та школи. Окрім шахти, в місті немає великих підприємств, що могли б працевлаштувати молодь міста, тому молоді люди Новогродівки часто їдуть з міста шукати кращих можливостей в інших, більших містах. Одна з шкіл, що знаходяться в місті, на реконструкції, тому школярі навчаються в одному приміщенні в дві зміни, не мають достатньої уваги та не мають програм позашкільного навчання.

При цьому молодь міста дуже ініціативна та з моменту відкриття молодіжного центру, постійно відвідує центр, не зважаючи на кількість заходів.

Але виявилась проблема у залученні нової молоді до Молодіжного Центру, хтось вважає, що це приміщення лише для «Особливих» та соромиться приєднатись, інших не влаштовує тісна кімната, також в місто поділилось на 2 частини з різною точкою зору через конфлікт на Донеччині, таким чином, якщо у Молодіжному Центрі відбувається цікавий і корисний для людини захід, але на нього не йдуть, щоб знизити ризик спілкування і конфлікту з іншими мешканцями.

Першим кроком в рамках проекту є будівництво відкритого простору, таким чином ми будемо максимально відкриті для людей, підніметься рівень довіри до нас, бо люди зрозуміють що ми обговорюємо і вирішуємо важливі для міста теми, а не просто граємось.

Створення такого простору, де будуть відбуватись освітні, медіаційні та культурні заходи з кавою та печивом наблизить до послаблення конфлікту між мешканцями та поліпшить умови для соціальної згуртованості за допомогою покращення якості дозвілля, бо у Новогродівці не має закладу, де можна попрацювати, випити кави чи просто відпочити, спілкуючись з однодумцями, окрім Молодіжного Центру, приміщення якого вже є замалим.

Після облаштування простору ми проведемо ряд зустрічей для різних груп населення, таким чином об’єднавши їх.

Бенефіціари проекту:

  • Волонтери Молодіжного Центру “NovoСхід» — 17 осіб.
  • Школярі з шостого по одинадцятий клас – 550 осіб.
  • Працююча молодь – 350 осіб..
  • Молоді мами – 100 осіб.
  • Військовослужбовці — 37 осіб
  • Інші громадські організації – 23 особи.
  • Працівники виконкому- 10 осіб.
  • Бізнес- 7 осіб.
  • ВПО-80 осіб.

Адреси і контакти

238