Про що мріє молодь Донеччини та Луганщини в сучасних умовах.

Тип статті:
Авторська

Питання підтримки та розвитку молоді подовжує бути одним із пріоритетних для влади та громадськості різного рівня тому, існує багато різноманітних програмних документів, які розробляються та фінансуються органами влади. Проводиться купа досліджень думки молоді з різноманітних питань та зокрема аналізувати відповідності місцевих молодіжних політик дослідженням на рівні громад допомагає дослідження індексу SCORE в Донецькій та Луганській областях. В цій статті робляться висновки, за підсумками роботи із молоддю у 2020 році. Та якими вони будуть у 2021-му — покаже час. А поки маємо нижче викладене.

Зображення

Завдяки експериментам, що провадилися в 2020 році Консультативною радою з питань соціальної єдності при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру, були проаналізовані питання адоптації цього інструменту в громадах, проведені фокус групові дослідження думки молоді з різноманітних питань, оцінено заходи інноваційного характеру, розроблені громадськими діячами та підтримані ПРООН для молоді (наприклад заходи формату лабораторії: толерантності, трансформації конфліктів, інновацій та інші), які свідчать про те, що:

  • молодь більш активна і має більш високий громадянський оптимізм, цей показник має тенденцію до зростання. Показник «Пасивна громадянська позиція» має тенденцію до зниження в Луганській області, а в Донецькій лишається без змін;
  • споживання молоддю інформації онлайн приблизно в двічі більше, ніж з традиційних медіа, притому що для громад в цілому ці показники приблизно рівні;
  • пандемія COVID-19 суттєво впливає на всі процеси роботи з молоддю;
  • аналіз місцевих деклараційних молодіжних політик показав, що вони повністю співпадають з документами, які використалися для аналізу освітніх політик та відображаються дуже ретельно в програмних документах органів влади, які присвячені розвитку спорту та культури в громаді, бо молодіж активно цікавиться і спортом і культурою.

Повний текст статті читайте тут: 

http://ndo.lg.ua/news/655-pro-shcho-mriye-molod-do...

181
Немає коментарів. Ваш буде першим!