Пілотування механізмів ГІСМАОВК представлено на нараді в Луганській ОДА

Члени ГО "Фундауія "Простір", як звісно є в челнах Консультативної ради з питань соціальної єдності, онлайн платформа якої працю та представлена окремими ресурсом тут Деякі члени Фундації та експерти проекту, який реалізується зарад під назвою "Запровадження інноваційних механізмів ГІСМАОВК на рівні громад" завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру є також сертифікованими медіаторами та зазначені в спільноті медіаторів-практиків, які працюють в східних обалстях України на окремій платформі тут. Це дуже важливо в контексті нового Закону України "Про медіацію" та платформа підтверджує сертифікацію та практичний досвід тих, кто зараєструвався на неї. 

Необхідно зазначити, що поступово і робота сертифікованих спеціалістів з конфліктами стане необхідною складовою політик  - програм та стратегій , відповідних органів влади та місцевого самоврядування. 

Тому, цьому питанню, а також презентацації проєкту "Запровадження інноваційних механізмів ГІСМАОВК на рівні громад", напрацюванням команди ГІСМАОВК вілому і було приділено увагу на спільному засіданні Консультативної ради з питань соціальної єдності при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру та обласної Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, яке відбулося 15 листопада 2021 року в змішаному форматі.  Про що детальніше писали тут. За підсумками, обласна влада пообіцяла включити питання роботи ГІСМАОВК в регіональну програму, як свідцтво партнерства та розуміння питання необхідності професійно працювати з конфліктами та в них на різних рівнях - громада, район, область, національний рівень.

Тому тепер, ми чекаємо спільну реалізацію нової Регіональної програми розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки. Та сподіваємось, що тепер будемо разом  і з обласною владою працювати ще більше ефективніше. 

13:55 Ганна Борова
Немає коментарів. Ваш буде першим!