На Рівненщині відбулася фіолетова благодійна акція

17 листопада у світі відзначається Міжнародний день недоношених дітей. Щороку їх стає все більше і зараз це кожна 12 дитина, яка народжується в Україні. А проблема передчасних пологів залишається однією з найбільш недооцінених у суспільстві.

У квітні цього року до нашої організації звернулася жителька Смизької громади Мар'яна Бондарчук, щоб втілити в життя цікаву ідею, яку побачила в інтернеті - допомогти, підтримати жінок, які народили передчасно, та зігріти поспішайок своєю любов*ю і теплими пледиками. Щоб зберегти здоров’я та життя передчасно народженим, їх на 2-4 місяці поміщають до спеціальних інкубаторів, умови в яких максимально наближені до утроби матері. Діти потребують багато ліків, перший час внутрішньовенного харчування, іноді – підключення до апаратів штучного дихання. Вони щодня борються за своє життя: вчаться дихати, тримати температуру, їсти, набирати вагу.

Ідею разом втілювали понад 50 учасниць Благодійна акція "Клубочок", щоб підтримати родини, для яких цінний кожен грам їхнього малюка. Для передчасно народжених діток це не метафора, бо для кожного 12 новонародженого це - питання ресурсу для повноцінного життя. Допомогти набрати вагу може тепло, любов та увага.

Благодійна ініціатива була покликана донести кожному, що передчасні пологи - це поширене явище і від цього ніхто не застрахований. Підтримка матерів - важлива, бо саме людська доброта дає можливість малечі відчути, що ти прийшов в цей світ для любові, а не лише болі від шуму апаратів і голок капельниць. І вибрати життя!
Наша акція була тепла, наповнена гармонією, добрими намірами та великою любов*ю, якою жінки охоче ділилися!

Благодійну акцію наша організація провела спільно із Смизькою центральною бібліотекою та молодіжною радою Смизької громади. Молода бібліотекарка та членкиня молодіжної ради Віта Кузьмич  цілий місяць збирала кошти, замовляла нитки, роздавала учасницям на в*язку, збирала готові пледики і носила їх у бібліотеку. Загалом протягом акції вдалося зібрати 7 700 грн на гіпоалергенні нитки, з яких жінки зв*язали 77 пледів. Ще 22 теплих одіялка учасниці акції виготовили самотужки і також передали організаторам. В акції взяли участь понад 50 місцевих жителів та жительок, проте в*язали не лише жінки, а й діти, молоді і чоловіки. Колектив Березького закладу дошкільної освіти допоміг нам придбати подарункові пакети для кожного пледика. Усі подарунки були передані в Рівненський обласний перинатальний центр, щоб зігріти недоношених малюків та підтримати їхні родини і огорнути їх вселенською любов*ю!

Цей пост - про силу маленьких кроків, адже маленькі добрі справи творять справжні дива! Дякуємо усім учасникам за кожен моток ниток, кожен пледик, кожен лайк і перепост, бо громадська організація - люди, тобто ви всі, а без вас залишиться лише назва на папері. Тому просто будьте поруч, щоб разом змінювати світ на краще!

Детальніше у відео: https://sfera-tv.com.ua/news/podarunok-dlya-rannik...

Дубно, вул. Заводська, 3а, смт Смига, Дубенський район, Рівненська область, 35680, 3а
Немає коментарів. Ваш буде першим!