Зробимо озеленення в селищі!

Привити шанобливе ставлення до природи у молодого покоління місія благородна та важлива. 

А хіба можна донести її доступніше, ніж коли дитина сама візьме до рук саджанець і побачить, яка клопітка робота – дати йому нове життя?

Одним із пріоритетів та напрямків діяльності суспільства є екологічне виховання школярів, яке має відбуватися, в першу чергу, через освітнє середовище школи.

У чому актуальність екологічного виховання? Сучасна екологічна ситуація у світі та Україні зокрема загострюється з кожним днем. Забруднення атмосфери шкідливими викидами, тисячі тон сміття, знищення цілих екосистем через вирубування лісів, розорювання, будівництво, шкідлива радіація та випромінювання — далеко не повний перелік тих техногенних факторів, які негативно впливають на екологію.
Не всі мабуть знають, що з 15 вересня по 15 жовтня проводиться місячник з охорони природи. Під гаслом «Я віддаю свій голос за природу» 5 жовтня 2021 року ГО «Зелені долоні» залучивши здобувачів освіти Новоайдарської обласної санаторної школи та студентів Новоайдарського професійного аграрного ліцею провели висадку декоративних саджанців дерев та кущів.

У центрі улюбленого селища випускниками школи спільно з представниками Новоайдарської селищної ради були висаджені 4 види барбарисів (а це 111 кущів), туї та сакури.

Проблема екології дуже хвилює сучасний світ і ми багато робимо, щоб дітям “привити” відповідну поведінку. Ця акція – це одна із частин формування екологічної свідомості учнівської молоді. Так ми висловлюємо любов до планети Земля, тому що ми всі єдиний живий організм.
Ця акція пройшла в рамках проєкту «Від екології природи до екології душі», який реалізує ГО «Зелені долоні» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції при співпраці з Новоайдарською селищною радою.
16:24 Олена Кізілова
Немає коментарів. Ваш буде першим!