Дорослішати не соромно

ЮНІСЕФ та ГО «Дівчата» запустили освітню кампанію для підлітків із підвищення обізнаності щодо здоров’я і менструальної гігієни «Здоров’я без сорому». Представниця цього проєкту, Амбасадорка миру Олена Давідова завітала до Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 на зустрічі з учнями та ученицями 7-11 класів.

Мета цього проєкту:

● Познайомити учнів зі здоровими гігієнічними практиками, що стосуються попередження COVID-19 та менструального здоров'я.

● Дати учням інформацію про менструальний цикл, менструальну норму та основні засоби гігієни.

● Сприяти формуванню в учнів розуміння і толерантного ставлення до менструації.

Спілкування під час зустрічі було зосереджено на інформуванні підлітків про шляхи та попереднє розповсюдження COVID-19, сучасні засоби особистості гігієни, фізіологічні особливості дорослішання та відповіді на зміни у групах хлопців та дівчатНавчальні матеріали ґрунтуються на експертній інформації від лікарів-гінекологів.

Юлія Спориш, засновниця та голова ГО «Дівчата», підказує: « Одним із найстрашніших питань, пов'язаних з менструальною гігієною українських підлітків, є серйозна стигма, що лежить на цій темі. Молодь не бачить навколо себе компетентних та надійних джерел інформації щодо загальних питань власної фізіології. Це може призвести до фатальних помилок у практиці підтримки свого здоров'я та гігієни, скоенню яких ми хочемо і маємо стати на заваді ».

Про необхідність проведення таких заходів свідчать відгуки учасників:

Я про все це знав і раніше, але чомусь думав, що говорити на цю тему соромно

Андрій, учень 9 класу

Добре, що разом зібрали хлопців і дівчат

Анастасія, учениця 7 класу

Розкажіть тепер моїм батькам

Сергій, учень 6 класу

А справді, було б непогано проводити такі заходи і для батьків.

В новому навчальному році чекатимемо пані Олену з продовженням заходів для учнів 5-х та 6-х класів. 

Константиновка, Європейська, 58
Немає коментарів. Ваш буде першим!