Педагоги садка Мир ділилися досвідом інклюзивних практик

30 вересня 2021 року до Костянтинівського дошкільного навчального закладу №31 «Мир» завітали педагоги з міст Старобільськ та Сватове Луганської області. Вони приїхали дізнатися як відбувається інклюзивна дошкільна освіта у садочку Мир.

Додержуючись всіх умов респіраторної безпеки, фахівці дитячого садка «Мир» поділилися своїм досвідом, який придбали протягом трьох років наполегливої та кропіткої праці. Розпочалася зустріч традиційною для нашого дитсадка «Ранковою зустріччю». Потім гості подивились невеликий фільм заклад та разом з завідувачкою Оксаною Корнєєвою пройшли екскурсією по території закладу.

Луганчане дізналися про як відбувалося проектування інклюзивного середовища, подивилися приклади документації в інклюзивних групах, дізналися про цікаві форми роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, про роботу асистента вихователя та його документацію. Гостям сподобався спортивний майданчик, де побачили спортобладнання для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Дізналися також про взаємодію роботи вихователя та реабілітолога. Дуже цікаво було нашим колегам ознайомитися з картками PECS та варіантом їх впровадження в інклюзивних групах садка.

Майстер-клас від логопеда Катерини Смаженко дозволив опанувати роботу з універсальним столом, а розповідь практичного психолога Олени Симоненко познайомила з тонкощами роботи команди супроводу. Колеги набули для себе багато нової та корисної інформації.

Закінчився візит обміном вражень та побажаннями на подальшу взаємодію та співпрацю.

Константиновка, Європейська, 50
Немає коментарів. Ваш буде першим!