«Агенції Розвитку Вугледара» коштом гранту від Фонду Східна Європа облаштували в сенсорну кімнату в одному з закладів Чернівецької області

«Агенції Розвитку Вугледара» коштом гранту від Фонду Східна Європа облаштували в сенсорну кімнату в одному з закладів Чернівецької області
Магальський дитячий будинок-інтернат, що в Чернівецькій області, вже давно планували закрити, проте велика війна додала своїх коректив. Наразі тут перебувають 53 дітей, 43 із них — підопічні Дружківського дитячого будинку-інтернату, який навесні 2022 року з Донеччини евакуювали на Буковину. Майже всі вихованці — діти з тяжкою ментальною інвалідністю.

Зображення

Вихователі не люблять згадувати перший час по переїзді. Для діточок цей процес із психоемоційної точки зору був надскладним. 

Після 23 годин в автобусі дітки опинились у незнайомій реальності. Ба більше — персонал, що їх супроводжував, не міг із ним залишатися і мусив повертатися назад, бо в Дружківці на евакуацію чекали інші підопічні. 

Проте за пів року дітки та місцевий персонал звикли одне до одного та адаптувались. Малюки стали спокійнішими. У Магалі вони знайшли турботу, захист і новий дім. Забезпечені належними умовами проживання, п’ятиразовим харчуванням, медичною допомогою та засобами особистої гігієни. 

Зображення

Щоб дітки могли щодня набувати навичок ментального розвитку, партнери з «Агенції Розвитку Вугледара» коштом гранту від Фонду Східна Європа облаштували в установі сенсорну кімнату. 

Тут з’явився ортопедичний килимок-пазл, дитячий ігровий будиночок, сенсорна дошка, гойдалка-банан, генератор мильних бульбашок, сухий душ та багато чого іншого. Сенсорна кімната тепер використовується дітьми як освітній простір та зона для дозвілля та відпочинку. Особливо це актуально у дощову чи холодну погоду, коли діточок складно виводити на вулицю.

Проєкт втілений ГО «Агенція Розвитку Вугледара» в межах програми «Шелтер», що реалізується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії через Embassy of Denmark in Ukraine.


Читайте наші новини на телеграм каналі

20:35
1419
Немає коментарів. Ваш буде першим!