У західному регіоні України розпочав роботу проєкт зі сприяння інклюзивності та безбар’єрного середовища у сфері туризму

У західному регіоні України розпочав роботу проєкт зі сприяння інклюзивності та безбар’єрного середовища у сфері туризму
Проєкт «Безбар’єрне суспільство як елемент взаємоповаги між людьми та запорука розвитку громади» реалізовується Львівською Асоціацією Розвитку Туризму у партнерстві з ГО «Реабілітація осіб з інвалідністю» та Музеєм Митрополита Андрея Шептицького за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Проєкт триватиме до червня 2023 року на території Львівської, Волинської, Закарпатської, Рівненської областей, зокрема у громадах міст Львів, Золочів, Луцьк, Ужгород, Рівне.

Ціллю проєкту є покращення умов інклюзивності й безбар’єрного середовища культурно-історичної спадщини та інших туристичних об’єктів західного регіону України, з можливістю відтворення на всій території України, що сприятиме рівній доступності та привабливості послуг у сферах культури й туризму для всього населення і водночас створить можливості для економічного відновлення і зростання на місцевому рівні.

В рамках його реалізації буде проведено аудит доступності туристичних об’єктів, проаналізовано програми та плани створення інклюзивних просторів на рівні областей та громад і напрацьовано відповідні рекомендації для покращення доступності. Львівська Асоціація Розвитку Туризму також розробить карту культурно-історичних, туристичних об'єктів цільових областей з інформацією про їхню інклюзивність, а також інклюзивний туристично-культурний путівник для людей з порушеннями зору.Згідно з Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю, можливість користуватися доступом до пам’яток та об’єктів культурного значення є колективним правом людини. Україна приєдналася до Конвенції у 2010 році, проте проблему доступності культурної спадщини для осіб з інвалідністю в країні в належний спосіб не розв’язано.«У Західному регіоні України захисту підлягають понад 4,5 тис. будівель, що датуються ХІІ-ХХ століттями, вони становлять до 30% усіх пам’яток, розташованих на території України. Проте, головною проблемою регіону залишається недоступність пам’яток архітектурної спадщини як для мешканців, так і для туристів з інвалідністю або маломобільних груп населення. В рамках реалізації проєкту ми працюватимемо над тим, щоб туристична інфраструктура відповідала технічним вимогам безбар’єрності», — сказав Андрій Мацелюх, директор Львівської асоціації розвитку туризму.

Джерело.


Читайте наші новини на телеграм каналі

13:50
2101
Немає коментарів. Ваш буде першим!