Чи може громадська думка впливати на рішення органів місцевих рад?

Чи може громадська думка впливати на рішення органів місцевих рад?
Жителі та жительки Бердянського району висловили свою думку як і через соціологічне дослідження так і на обговореннях, щодо приоритетності створення притулку для жінок, які постраждали від гендерно-зумовленого і домашнього насильства.

Протягом 11.01.2022 — 15.01.2022 ГО «ЖІНКА МАЙБУТНЬОГО» в рамках проєкту «Діалог як інструмент запобігання конфлікту у 7 громадах Бердянщини» за технічного адміністрування Західноукраїнського ресурсного центру у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів провели ряд заходів з представниками Андріївської, Андрівської, Берестівської, Коларівської, Осипенківської, Приморської та Чернігівської територіальних громад. На онлайн зустрічах здійснено презентацію результатів дослідження та обговорення з присутніми, серед яких були представники/представниці органів місцевих рад та жителі і жительки вище вказаних громад.

Вказана презентація результатів дослідження відіграла важливу роль в формуванні переконань в громадах щодо важливості проблеми домашнього насильства та підкреслило її актуальність. Крім того, дослідження влучно висвітило корінь проблеми толерування домашнього насильства (шкідливі стереотипи, декотрі традиції, іноді ментальність, тощо) та вказало вектори для подальшої роботи на цьому полі.Вцілому результати дослідження справили враження на учасників/учасниць, спостерігалася зацікавленість, включність в процес, згода з озвученим, співчуття при цитуванні інтерв’ю постраждалих. А відсутність напруги під час обговорення чутливого питання, заперечень та незгоди, говорять про солідарність з думкою про необхідність притулку для постраждалих на території району. 

Чи вплине громадська думка на рішення органів місцевих рад, час покаже.

Але маємо надію, що врахування громадської думки увійде до приоритету у громадах та буде виділятися кошти як софінансування для утримання притулку! 

Тому рухаємося до цілі! далі буде...


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:55
124
Немає коментарів. Ваш буде першим!