Неймовірний Донбас: «Шлях, позначений сіллю»

Неймовірний Донбас: «Шлях, позначений сіллю»
Продовжуємо серію статей про практики співпраці влади, громадськості та бізнесу в східних областях України, що побачили журналісти з різних областей, які побували в деяких громадах Донеччини та Луганщини в рамках візиту, що організувала Програма ООН із відновлення та розбудови миру. Зокрема, якими побачив громади Луганщини та Донеччини, їх людей, їхні історії та реалізовані проєкти, які допоможуть краще зрозуміти особливості цього краю та зруйнувати деякі стереотипи, що склалися у суспільстві, — Галина Кожедубова, журналістка. Читаєте далі.

Чи ходили ви коли-небудь по дну Стародавнього моря? Якщо ні, то обов’язково відвідайте місто Соледар, що на Донеччині. Це щось неймовірне! Після захоплюючого спуску на шахтарському ліфті на глибину майже 300 метрів ви потрапите у казку. Саме такі – казкові – були мої особисті враження. Тільки уявіть: величезна соляна печера, з такими високими стелями, що не видно кінця. Лабіринти, на яких сяє сіль. Сіль там скрізь – під ногами, на стінах, у повітрі.

280 мільйонів років тому там було Пермське море, яке сьогодні перетворилося на величезні залежі солі. «Якщо вам хтось казатиме, що в Україні буде дефіцит солі – ні в якому разі не слухайте, — сказав старший майстер рудника № 1 ДП «Артемсіль» Борис Курганов. – Наразі ми розробили приблизно всього 1% солі від наших запасів. Тож рідної солі вистачить іще на мільйон років. Соледарська — найбільша соляна шахта Європи, яка забезпечує ще і 20 країн світу»У підземному казковому просторі є унікальний діючий підземний храм, який було збудовано у 19 сторіччі.

Читати далі тут

Джерело: Білопілля CITY.


Читайте наші новини на телеграм каналі

10:55
174
Немає коментарів. Ваш буде першим!