Ще більше послуг в КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Біловодської селищної ради

Ще більше послуг в КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Біловодської селищної ради
На території Біловодської громади громадська організація «Наш формат» завершує реалізує проєкту «Побудова співпраці між громадами через розвиток послуг інклюзивно-ресурсного центру» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Метою проєкту є створення нових послуг в достатньо укомплектованому центрі, вільного та відкритого для дітей та молоді з різними групами й типами інвалідності, та дітей з особливими освітніми потребами.

В КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Біловодської селищної ради створені нові послуги. Була обладнана кімната вчителя-реабілітолога новим обладнання, створені нові послуги з реабілітації дітей з інвалідністю. Створений майданчик сенсорного розвитку для дітей віком від 2 до 18 років, який допоможе збалансувати роботу систем організму дитини за допомогою сенсорно-моторного розвитку, такі послуги в громаді були відсутні.

В межах проєкту була проведено онлайн-зустріч «Проблемні питання роботи Інклюзивно-ресурсних центрів в громадах, та шляхи їх вирішення».

Метою зустрічі було:

— обмін досвідом між працівниками інклюзивно-ресурсних центрів громад України;

— обговорення проблем з якими стикаються працівники центрів;

— залучення органів місцевого самоврядування та громадських організацій до спільного розв'язання проблем ІРЦ.

Спікерами зустрічі були директорки інклюзивно-ресурсних центрів з чотирьох областей України: Луганської, Тернопільської, Івано-Франківської та Херсонської областей.

Спікерки представили роботу своїх центрів та обговорили проблеми з якими стикаються у своїй роботі.

За час реалізації проєкту проведено п’ять онлайн-тренінгів «Батьківство в радість». Метою тренінгів було підвищення рівня компетентності батьків у догляді, вихованні та розвитку дітей, сприяння поширенню засад усвідомленого батьківства.

Партнерами реалізації проєкту виступають Новоайдарська та Шульгинська громади. В межах проєкту відбулось підписання меморандуму про співробітництво територіальних громад Луганської області з питань надання інклюзивних послуг. Меморандум підписали представники Біловодської, Новоайдарської та Шульгинської громад. Метою Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на залучення ресурсів для покращення якості надання інклюзивних послуг на території громад.

Для довідки:

Проєкт «Побудова співпраці між громадами через розвиток послуг інклюзивно-ресурсного центру» реалізує ГО «Наш формат» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія — Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

#UNRPP #ВзаємодіяПлюс #ГОНАШФОРМАТ


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:50
100
Немає коментарів. Ваш буде першим!