Інклюзивні кулінарні майстер-класи у Сєвєродонецьку - як спосіб формування навичок самообслуговування у дітей з інвалідністю

Інклюзивні кулінарні майстер-класи у Сєвєродонецьку - як спосіб формування навичок самообслуговування у дітей з інвалідністю
Громадська організація «Мама Діє» у партнерстві з ДНЗ «Луганський центр професійно-технічної освіти» працюють над реалізацією проєкта «Поширення принципів соціальної єдності і рівності через організацію інклюзивних культурно-освітніх заходів». Проведені в рамках проєкту інклюзивні кулінарні майстер-класи сприяють формуванню навичок самообслуговування у дітей з інвалідністю або іншими функціональними обмеженнями.

На сучасному етапі освітніх процесів, який характеризується зміною концептуальних засад та утвердженням інклюзивних, особистісно орієнтованих підходів, надважливо забезпечити створення умов для формування необхідних життєвих компетентностей у дітей з інвалідністю або іншими функціональними обмеженнями.

Зображення

Громадською організацією «Мама Діє» у партнерстві з ДНЗ «Луганський центр професійно-технічної освіти» реалізується проєкт «Поширення принципів соціальної єдності і рівності через організацію інклюзивних культурно-освітніх заходів», в рамках якого проводяться інклюзивні кулінарні майстер-класи для дітей з інвалідністю м. Сєвєродонецька.

Зображення

Зображення

Метою проведення заходів є формування навичок самообслуговування для покращення соціалізації та адаптації дітей до самостійного життя. Також заходи, проведені в рамках проєкту, сприяють кращому розумінню батьками особливостей та потреб своєї дитини, що зумовлює ставлення реальних цілей по навичкам самообслуговування, які потрібно досягати за певний період часу.

Зображення

Зображення

Процес приготування їжі — це не тільки різномаїття смакових якостей, форм і фарб. Супровід досвідченого корекційного педагога Нелі Седих, використання інноваційних освітніх методів, забезпечили перетворення заняття на пригоду, велику розвиваючу гру, впродовж якої діти отримували навички у доступній прийнятній формі.

Зображення

Зображення

Спеціально розроблена для кожної страви технологічна катра з візуальною підказкою, яку отримав кожен учень, надала можливість успішно відтворити отримані навички самостійно, в домашніх умовах.

Зображення

Зображення

Меню для майстер-класів розроблялось з урахуванням харчових обмежень та вікових особливостей учасників заходів. Позаду чотири майстер-класи, на яких діти навчились готувати суп з фрікадельками, омлет пуляр, вареники з картоплею, піццу, компот із ягід, чай та лимонад.

Зображення

Зображення

Ця публікація підготовлена у межах проєкту «Поширення принципів соціальної єдності і рівності через організацію інклюзивних культурно-освітніх заходів», який реалізується Громадською організацією «Мама Діє» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

00:25
325
Немає коментарів. Ваш буде першим!