Громадськість обговорила роботу з попередження насильства на Луганщині

Громадськість обговорила роботу з попередження насильства на Луганщині
18 грудня відбулася онлайн-конференція «Толерантність та протидія насильству на Луганщині” за участю представників поліції, організацій по роботі з молоддю, журналістів та громадських активістів.

Обговорили роботу з протидії насильству Луганщині цього року, які заходи з протидії домашнього насильства проводяться в області, як ведеться робота з молоддю щодо виховання толерантності та профілактики насильства.

Цього року на високому рівні пройшла акція “16 днів з протидії насильства”: акцією охоплено усі міста та райони — більше семиста заходів, відкрито вже четвертий мурал щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Протягом акції на Луганщині розпочато проєкт щодо впровадження корекційних програм із особами, які вчиняють насильство.
Також проведено п’ять навчальних заходів стосовно розробки нового регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», Міжрегіональний онлайн-форум «Життя без обмежень» та онлайн-фестиваль «Світ без обмежень» з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.
Начальник відділу аналізу та планування Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області, підполковник поліції Андрій Наконєчний розповів про участь поліцейських в заходах у рамках акції. Також він доповів про реалізацію в області проєкту «Поліцейський офіцер громади». Зокрема, сьогодні в десяти громадах Луганщини працюють 14 поліцейських офіцерів громади, які опікуються виключно своїми громадами, звітують перед нею, мають постійний контакт із жителями, забезпечують порядок на своїй території та своєчасно реагують на усі проблеми громадян. Цей проєкт буде й надалі поширюватися на інші громади.
Також для формування та подальшої реалізації нового регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» анонсовано створення робочої групи при Обласній координаційній раді та запропоновано надати пропозиції до її складу бажаючим долучитися до цієї роботи.Галина Посвалюк, директорка Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень відзначила ту широку роз’яснювальну роботу, яку провели у навчальних закладах рабом з поліцейськими з протидії насильству у 2020 році.
А щоб взаємодія поліції та громадськості у питаннях протидії та запобіганню насильству була ще ефективнішою та безперервною, учасники zoom-конференції обговорили можливості співпраці та плани на наступний рік.

Захід відбувся в межах проєкту “СІТІ-ХАБ: платформа діалогу громади та влади”, що підтримується Програмою ООН із відновлення та розбудови миру.


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:05
187
Немає коментарів. Ваш буде першим!