В Попасній стане доступним популярний у людей з інвалідністю об'єкт

В Попасній стане доступним популярний у людей з інвалідністю об'єкт

Завдяки партнерству громадськості, влади та міжнародних установ, ще багато з'явиться доступних об'єктів, впевнені в громадській спілці «Луганська обласна Асоціація організацій осіб з інвалідністю». Вони також кажуть, що: «Ні який правильно та від души організований проєкт не проходить даром.».

Пам’ятаєте, в минулому році першій проєкт на грант нашої організації під назвою «Інклюзивна мережа громадських радників Луганської області» (http://ndo.lg.ua/places/news/272/131) підтримала Програма ООН із відновлення та розбудови миру (UNRPP) ?!

Так, ось, те, що ми отримали в результаті його реалізації – це дуже важливі речі:

  • довіра активних людей, що переймаються питаннями захисту прав людей з інвалідністю – ми назвали таких однодумців, яких знайшли в громадах нашими «громадськими інклюзивними радниками» та підтримуємо постійно з ними зв’язки;
  • довіра влади до ефективної громадської діяльності на різних рівнях – бо ми не просто говорили про проблеми, а вели конструктивний діалог та розробили проєктно-техничну документації для покращення доступності найбільш популярних в громадах об’єктах, що відвідують люди з інвалідністю;
  • провели невеличке опитування, що свідчить про слабке розуміння такого важливого поняття, як «універсальний дизайн» (http://ndo.lg.ua/articles/65-inklyuzyvnist-universalnyy-dyzayn-sotsialne-yednannya-v-hromadakh.html) та працюємо й зараз над поясненням цього.

Зображення

Одним словом, ми отримали багато корисних результатів від цього проєкту.

Але, головне, що ми шукали, вели переговори, писали листи, відвідували наради (http://ndo.lg.ua/places/news/272/97) та форуми (http://ndo.lg.ua/news/313-skhidnyy-forum-iz-pytan-inklyuziyi-zadlya-posylennya-sotsialnoyi-yednosti-kultury-myru-ta-sprave.html; http://ndo.lg.ua/articles/64-sotsialna-zhurtovanist-ta-yednist-na-natsforumi-iz-suchasnykh-tendentsiy-u-sferi-hromadskoyi-bezp.html; http://ndo.lg.ua/articles/67-posylennya-vidpovidalnosti-shchodo-stvorennya-i-bezbar-yernykh-ta-inklyuzyvnykh-prostoriv.html), говорили про те, що необхідно. Одним словом, працювали і ця наша по суті адвокаційна компанія спрацювала та вже сьогодні дає свої результати… і знов завдяки (UNRPP), яка вирішили використати якісно розроблену в рамках нашого проєкту ПКД та профінансувати реконструкцію 3-х визначених об’єктів в Попасній, Станиці-Луганській та Біловодську.

І сьогодні ми вже з інженерами будівельної компанії на першому об’єкті в Попасній консультувалися та погоджували графіки виконання робіт. Впевнені, що роботи буде виконано якісно, та будівля, в якій знаходяться такі об’єкти, як Центральна аптека та відділення Ощадбанку міста будуть тепер мати доступні та зручні сходини, пандус, правильно обладнаний вхід. Пам’ятаєте? Ми були там в Попасній на об’єкті в минулому році http://ndo.lg.ua/places/news/272/97

Дякуємо всім тим, хто приходив на наші діалоги в Попасній (ми писали тут: «Інклюзивна мережа громадських радників Луганської області» відвідала місто Попасне» http://ndo.lg.ua/news/209-inklyuzyvna-merezha-hromadskykh-radnykiv-luhanskoyi-oblasti-vidvidala-misto-popasne.html), дякуємо партнерам за підтримку гарних справ!

Зображення

Чекайте на продовження добрих справ!

Розробляйте якісні проєкти, працюйте в команді на рівних, принцип «я начальник – ти …» не працює, а ті, посадовці, які й досі це не зрозуміли, підуть незабаром, впевнений, якщо не перебудують свої підходи до спілкування з громадськістю та партнерами!

Разом та в партнерстві — сила!

Микола Надулічний, голова ГС «Луганська обласна Асоціація організацій осіб з інвалідністю» 


Читайте наші новини на телеграм каналі

11:35
190
Немає коментарів. Ваш буде першим!