Живий календар костюмів населення Луганщини, Новоайдарщини

Живий календар костюмів населення Луганщини, Новоайдарщини

Для покращення іміджу та вироблення іміджевих матеріалів «Різноманітна, гостинна, привітна. Луганщина. МОЯ » 14 червня розпочата реалізація ініціативи підтриманої Новоайдарською районною радою та за сприянням Новоайдарської районної державної адміністрації в рамках співпраці з Проектом «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції за організаційної підтримки ГО “Суспільна думка”, ГО “Луганський прес-клуб”, ГО “Агентство стійкого розвитку Луганського регіону” та Луганської обласної державної адміністрації.

12 дітей-моделей (дівчаток) з всіх територій Луганщини та їх супроводжуючих з числа дорослих (13 осіб) приїхали до Новоайдарського краєзнавчого музею в рамках ініціативи «Дитяча творча майстерня «Живий календар костюмів населення Луганщини, Новоайдарщини». В музеї проведена фотосесія в костюмах XIX початку XX століть населення, яке проживало в цей же час на території Новоайдарського району Луганської області. Костюми були передані на зберігання в музей безпосередньо їх господарями, які зберігаються і поки ще доступні для примірки на «живих» моделях в Новоайдарському краєзнавчому музеї — що є унікальним фактом наявності в одному місті найбільшої колекції аутентичних костюмів в Україні. Необхідно сказати, що кожен костюм — це історія, в тому числі, що підтверджує мультинаціональність Луганської області, коли людей багатьох народів та культур, об'єднала одна територія для проживання, роботи та поліпшення побуту.

Зображення

Метою майстерні є також – соціальна єдність молоді та дорослих в ім'я збереження традицій та особливостей області, більш глибоке вивчення і запам'ятовування унікальної історії Луганської області та її громад для наступних поколінь заради миру, толерантного ставлення до різних національностей, народностей і культур дитячої. За результатами даної події очікується зробити макет календаря, який надалі буде надрукований і поширений як іміджевий матеріал для налагодження діалогу та реалізації планів комунікативної стратегії Луганській області.

Необхідно сказати, що паралельно з фотосесією даний захід фіксувався телеканалом Донбас.UA, який вже розмістив анонс подій в новинах, який можна подивитись за адресою: https://www.uadonbas.com/news/na-luganshhini-stvoryat-zhivij-kalendar-narodnix-kostyumiv або https://www.youtube.com/watch?v=pWR54whnpG8&feature=youtu.be

Завдяки підтримці партнерів, Новоайдарщина тепер має чудові відео роліки. Один - про сам чудовий Новоайдарський край та його цікавинки. 

Другий — про автентичні костюми, що зберігаються з давних років в музеї смт. Новоайдар та завдяки яким, всі партнери та дівчата-моделі зі всій області об'єдналися, що реалізувати гарний міні проект "«Живий календар костюмів населення Луганщини, Новоайдарщини».

Також в рамках даної ініціативи до району завітали 10 осіб дитячої фото-студії міста Сєвєродонецьк “Фото магія» на чолі з керівником Нехай О.М. Делегація відвідала Янтарний храм в с.Дмитрівка, насолодилась найчистішою річкою Айдар та піднялись на найвищу точку в Новоайдарі – пам’ятник археології «Баранячі лоби». Підлітки зробили масу кадрів краєвидів Новоайдарщини та тепер готують за підтримки ПРООН дитячу мобільну фото виставу, що планує поїхати громадами України, щоб показати красоти Луганщини та її громад. Вистава буде подорожувати по всіх містах України та зробить більш впізнаваємою Луганську область, як різноманітну, цікаву, там де живуть цікаві та привітні люди, де можна жити та працювати.

Необхідно подякувати всім причетних до даного заходу.

Чекайте наступних новин в рамках даної ініціативи.

Ініціативу підтримано в рамках реалізації Програми відновлення та розбудови миру за напрямком «громадська безпека та соціальна єдність» Програми Розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки донорів урядів Швеції та Швейцарії.

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:12
1702
Немає коментарів. Ваш буде першим!