Молодь зі Станиці-Луганської навчалась бути активною за підтримки ПРООН та ЄС

Молодь зі Станиці-Луганської навчалась бути активною за підтримки ПРООН та ЄС

В травні відбувся навчальний візит представників молоді Станиці Луганської до Сєвєродонецька. Проект був реалізований Програмою розвитку ООН завдяки фінансовій підтримці Євросоюзу. До складу делегації увійшли активні представники різних шкіл Станично-Луганського району.

Візит став одним з елементів роботи ПРООН на сході України, пов'язаної з розвитком інститутів громадського суспільства, підтримкою участі громадськості в прийнятті рішень, посиленням взаємодії різних верств громад з метою вирішення проблем та розбудови нового суспільства. Робота з молоддю є одним з важливих напрямів подібного роду діяльності, адже саме молодь здатна сформувати критичну масу носіїв вірусу активності, завдяки яким інститути суспільства повільно, але впевнено почнуть змінюватись.

Зображення

Протягом двох днів (23-24 травня 2018 року) візитери зустрілися із представниками ООН, громадських організацій, переміщених університетів імені Даля та імені Дидоренка, стали учасниками мотиваційного тренінгу громадської активності. На власні очі вони побачили, як, завдяки співробітництву міжнародних організацій та громадськості в особі не тільки НГО, але й ініціативних груп, життя можна самостійно покращувати життя навколо себе, робити щось корисне для громади.

Зображення

Головний меседж візиту — «активності нема альтернативи» — був покликаний донести до молоді, що надання зусиль заради розвитку громади — це не примха, а обов'язок громадянина в сучасних умовах. Це підтвердили конкретні приклади реалізованих ініціатив — обладнання приміщень, проведення суспільних заходів, здійснення міжнародних академічних обмінів, надання юридичної допомоги, покращення умов відпочинку та навчання та інші.

Зображення

За висловами самих учасників, їм вдалося «дізнатися багато нового, знайти нових друзів, навчитися спілкуватися з новими, цікавими людьми». Нові знання, на думку гостей, «допоможуть „організовувати ще більш корисніші і вдалі проекти, надихнуть молодь робити щось корисне для свого міста, країни і, в першу чергу, для самих себе“.

Зображення

Представники Програми розвитку ООН мають на меті продовження співробітництва із місцевими громадами в сфері підтримки молодіжних організацій та активностей з метою сприяння реалізації прав молоді та підвищення рівня її залученості до життя громади. 

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

15:45
627
Немає коментарів. Ваш буде першим!