У Добропіллі відкрився громадський простір: кошти у його відкриття інвестували активні містяни

У Добропіллі відкрився громадський простір: кошти у його відкриття інвестували активні містяни
У Добропіллі Донецької області завдяки об’єднанню сил активних жителів міста відкрився громадський простір.

Про це повідомляє "Вчасно".

Нещодавно у Добропіллі закрилися молодіжний та дитячий центри, тому постала проблема відсутності відкритого простору, де могли б збиратися творчі та активні жителі міста.

Зайнятися вирішення цього питання вирішила громадська організація «Твори Добропілля». Вони знайшли приміщення вартістю 300 тисяч гривень. Вирішили збирати кошти за принципом громадського ресторану Urban Space 500, у відкриття якого вклали кошти 500 людей, що об’єдналися навколо спільної ідеї якісного розвитку міського простору.

«Ми подумали, чого б не втілити таку ідею у Добропіллі, вирішили зібрати з 100 людей по 3 тисячі. Поступово почали розповідати в місті про свою ініціативу», — зазначає голова громадської організації «Твори Добропілля» Марина Кучеренко.

З часом громадська організація знайшла 25 інвесторів, серед яких — місцеві волонтери, підприємці, громадські діячі. Цікаво, що найстаршому з інвесторів 83 роки, а наймолодшому — 16.

За залучені кошти у борг купили приміщення та почали прибирати його і приводити до ладу. До цього долучилися активні підлітки, раніше задіяні у проєктах організації «Твори Добропілля».

Офіційно відкрили простір цими вихідними. Активісти вже розробили план майбутніх активностей. Це і майстер-класи з рукоділля та малювання, і збори жіночої групи взаємодопомоги, і створення проєктів з фандрейзингу, і кіноперегляди, і дружні посиденьки з іграми.

«Крім того, ми поклали початок проєкту громадського бюджету. Кожного місяця ми збираємо по 100 гривень з інвесторів, поступово ми хочемо накопичити грошей, оголосити конкурс та вирішувати, кому які кошти надавати на проєкти», — підкреслює Марина Кучеренко.

Наразі активісти шукають ще 75 інвесторів, щоб остаточно викупити приміщення центру. «З кожним інвестором ми заключаємо меморандум, у якому прописуємо, які права та обов’язки вони мають. Головне — інвестори мають право голосу щодо того, куди йдуть гроші, і мають право користуватися цим приміщенням перш за все», — каже Марина Кучеренко.

Громадський простір знаходиться за адресою: місто Добропілля, вулиця Саратівська 41, кв. 1А.

Зображення
Зображення
Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:10
192
Немає коментарів. Ваш буде першим!