Журналісти обговорювали благоустрій міста

Журналісти обговорювали благоустрій міста

Благоустрій міста дуже турбує як сєвєродончан, так і його гостей, особливо жителів Луганщини, адже сьогодні Сєвєродонецьк — центр, візитна картка області. У Луганському прес-клубі на питання журналістів з благоустрою відповів Антон Ковалевський, начальник управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської ради.

повідомив спікер, у цьому році на житлово-комунальні роботи в бюджет закладено 9,6 млн грн. З них: на ремонт покрівель — 5 млн, на установку теплолічильників – трохи понад 3 млн грн., на установку крамничок — 195 тисяч грн.

ЗЕЛЕНІ ЗОНИ НА ЕТАПІ ПРОЕКТУВАННЯ

«Ця частина робіт буде фінансуватися обладміністрацією, — повідомив Антон Ковалевський, — На даний момент йдуть переговори. Необхідна розробка проектів по всім парковим зонам. Визначатиметься пріоритетність і можливість фінансування. Тобто, поки що це питання відкрите. Воно на рівні обговорення».

«Необхідний також проект по Центральному парку. Він у нас в досить-таки впоганому стані, — поділився з присутніми Антон Ковалевський, — І для того, щоб розуміти, як далі рухатися, потрібен проект для участі в якихось державних програмах. Та й просто розуміти концепцію розвитку цієї території. Як повинен будуватися парк і скільки грошей на нього закладати. А потім вже будемо стукати в різні двері для того, щоб місту виділили ці гроші. Причому саме місто в такому обсязі не зможе зробити ремонт парку. Тут буде потрібно додаткове фінансування з обласного та державного бюджетів».

«Також необхідно провести проектування скверу по Космонавтів, 25. Це активісти вирішили зробити там сквер. Раніше він вважався просто зеленою зоною. Пізніше йому присвоїли статус скверу, і в програму ми включили такі заходи, як проектування, щоб потім розуміти, скільки буде коштувати облаштування цієї території», — розповів Антон Ковалевський.

ДИТЯЧІ МАЙДАНЧИКИ

«У програму по дитячих майданчиках закладено 2,6 млн грн. Планувалося встановити 10 майданчиків в кварталах і поставити 4 великих дитячих комплекси в густонаселених частинах міста. На даному етапі поки фінансування ми не отримали», — повідомив Антон Ковалевський.

ПІДКАЧКА ОЗЕР

Поки невеликими обсягами здійснюється підкачка води в озеро Паркове. Проводиться відновлення водоводу, який постачає воду у Чисте озеро з Сіверського Дінця. Необхідно його привести в порядок і потім укладати договори на поставку води в це водоймище. Це єдиний спосіб наповнити озеро. «Ми в цьому напрямку працюємо, і в подальшому будемо просити депутатів виділити гроші на підкачування цього озера», — запевнив Антон Ковалевський.

ЗОВНІШНЄ ОСВІТЛЕННЯ

«У нас в програмі на зовнішнє освітлення закладено близько 22 млн. грн., але, бачачи реалії бюджету, розуміємо, що цей напрямок повністю профінансовано не буде. Хотілося б зробити нове освітлення в мікрорайоні Щедріщево. Є вже проекти з висвітлення вулиці Об'їзної, поліпшення освітлення в старій частині міста. — повідомив Антон Ковалевський, — Будемо звертатися за допомогою до депутатів і при виділенні грошей місто буде далі розвивати цей напрям».

СВІТЛОФОРНІ ОБ'ЄКТИ

«На світлофорні об'єкти ми просили 10,5 млн грн. Сумніваємося, що і це буде профінансовано в повному обсязі. Але, тим не менш, у Управління житлово-комунального господарства і у міської влади є розуміння, в якому напрямку рухатися. На жаль, ми плануємо більше, ніж можемо собі дозволити» — жалкував Антон Ковалевський.

ПРОБЛЕМА — СМІТТЯ

«Деякі люди, напевно, просто люблять захаращувати своє місто будівельним сміттям, — обурюється Антон Ковалевський, — У нас звалища заборонені. Дорогі сєверодончани, якщо ви робите ремонт і є необхідність позбутися від будівельного сміття, то зателефонуйте в СКС і за 380 грн вам привезуть помаранчевий контейнер на 7 кубів. І у вас совість чиста, і в місті і за його межами буде чисто»- звернувся до городян з проханням начальник управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської ради.

Захід підготовлений активом «Медіапростір Україна» і «Луганським прес-клубом» за підтримки Сity Hub.

Контакт: Тетяна ВЕРГУН 0509629086.


Читайте наші новини на телеграм каналі

15:56
365
Немає коментарів. Ваш буде першим!