Онлайн дискусія на тему: «Дискримінація, як виклик соціальному згуртуванню: позитивні практики та підходи протидії їй»

Онлайн дискусія на тему: «Дискримінація, як виклик соціальному згуртуванню: позитивні практики та підходи протидії їй»

Захід відбудеться 28 жовтня з 11:00 до 13:00.

Дискримінація, як виклик соціальному згуртуванню: позитивні практики та підходи протидії їй  — це третя тематична зустріч, на яку ми вас запрошуємо 28 жовтня з 11:00 до 13:00.
Дискримінація — в усіх її можливих формах і проявах — є однією з найбільш поширених форм насильства та порушення прав людини. Окрім того саме вона доволі часто є інструментом розмиття соціальних зв'язків та взаємопідтримки один одного. Вона зачіпає мільйони людей щодня, розділяє суспільство та несе негативний вплив на соціальну згуртованість. Дискримінація, як явище уповільнює всі важливі та значущі процеси в суспільстві, вона руйнує почате та не дає впроваджувати нове.
Охопити всю повноту актуальності даної теми допоможуть запрошені професійних спікери:

Владислав Петров – психолог та громадський активіст, член ГО KyivPride, м. Київ. З 2016 року співпрацює з правозахисними організаціями та проектами з захисту прав представників ЛГБТ+ спільноти. Був членом Організаційного комітету Київ Прайду у 2018-2019 рр. З 2019 року – член громадської організації «Київ Прайд».

Сергій Пономарьов з 2018 року є директором Ромської програми Міжнародний фонд «Відродження». До приходу в Міжнародний фонд “Відродження” обіймав посаду заступника начальника Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та ґендерної рівності в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Дмитро Тужанський – політолог, медіа-консультант та аналітик. Має чималий досвід у аналізі внутрішньої та зовнішньої політики України з фокусом на Угорщину та всю Центрально-Східну Європу. Має досвід співпраці з українськими та міжнародними аналітичними центрами і медіа, як то International Alert, OSCE/ODIHR, Kennan Institute (Київський офіс), Українська призма, The New York Times (США), Le Monde (Франція), The Nikkei (Японія), Spiegel and ARD (Німеччина), Nowa Europa Wschodnia and Eastbook (Польща), HVG (Угорщина).
Напрямки дискусії торкатимуться наступного:
які ключові виклики та втрати несуть спільноти і громади від дискримінації, її культурних чи організаційних проявів
чиїми успішними практиками та інструментами варто послуговуватися в роботі з індивідуумами та групами щодо вибудовування конструктивної взаємодії, налагодження співробітницького підходу
як змінюється стан соціальної згуртованості у середньо та довгостроковій перспективах під впливом дискримінуючих практик та політик
Тематичну зустріч модеруватимуть:
Максим Єлігулашвілі
Людмила Василенко

Захід організовано за сприяння Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
Шість відкритих дискусій про соціальну згуртованість ВПО, літніх людей, ЛГБТКІ, людей з інвалідністю та ромів вже наступного тижня з 27 жовтня по 29 жовтня!

Що це і для кого?
Публічний онлайн захід, який складається із шести віртуальних обговорень, об’єднаних спільною тематикою. Тривалість дискусій до 2 годин, трансляція яких відбуватиметься на різних цифрових платформах — YouTube, Facebook та інформаційних сайтах.
До обговорення запрошуються громадські активісти, люди з підконтрольних уряду України територій Донецької та Луганської областей, інших регіонів України, зацікавлені у темах, запропонованих до обговорення.
Більше 20 спікерів/експертів протягом трьох днів ділитимуться власним досвідом та вестимуть предметні дискусії навколо ключових проблем та загроз, які виникають у впровадженні ініціатив по захисту прав та інтересів ВПО, особливо жінок, молоді та літніх людей, ЛГБТКІ, ромів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

09:55
336
Немає коментарів. Ваш буде першим!