За досвідом на Полтавщину цього разу відправилось 25 діячів з Луганської та Донецької областей

За досвідом на Полтавщину цього разу відправилось 25 діячів з Луганської та Донецької областей

Гостинність Полтавщини проявляється не лише в поширенні культурних цінностей та традицій, а готовності ділитися своїм досвідом та успіхами. На цьому тижні область приймає черговий навчальний візит предстаників громад Луганської та Донецької областей, який традиційно розпочався із зустрічі в стінах адміністрації та представниками нашого Департаменту.

У своєму вітальному слові Директор Департаменту, Інна Іщенко, підкреслила, що успішність області з соціально-економічного зростання та впровадження реформ є результатом поєднання багатьох інструментів регіонального розвитку. 

Зображення

— Область зберігає першість з ефективності використання механізмів міжмуніципальної співпраці, має значний досвід із реалізації проектів міжнародно-технічної допомоги, ефетивно використовує інструменти державної підтримки територіального розвитку — зазначила Інна Сергіївна.

Зображення

Після детальної презентації присвяченій успішним практикам впровадження проектів розвитку в області та в об'єднаних громадах зокрема, присутні мали змогу отримати відповіді на запитання повязані з процесами обєднання громад на Полтавщині, написання проектних заявок на конкурси різного рівня та досвід з впровадження проектів за підтримки МФО.

Протягом тижня гості матимуть змогу поспілкуватися із своїми колегами в Решетилівському та Новосанжарському районах, а також познайомитись з різноплановим досвідом м. Миргород по залученню ресурсів для проектів місцевого розвитку.

Джерело: сторінка Департаменту економрозвитку Полтавської облдержадміністрації 

 https://www.facebook.com/poltavaodague/posts/86915...

Зображення

Сам НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ «ДІАЛОГ ДЛЯ ПОРОЗУМІННЯ ГРОМАДСЬКОСТІ ТА ВЛАДИ З ОБМІНОМ КРАЩИМИ ЛОКАЛЬНИМИ ПРАКТИКАМИ ЗАДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ» організован року з метою представлення учасникам візиту – представникам громадськості та органів влади громад Луганської та Донецької областей, різноманітних практик ефективних моделей діалогового партнерства та спільних проектів, що сприяють розвитку територій. Познайомити з новими підходами та технологіями, залучення та акумуляції ресурсів для розвитку громад, а також надати основи практичної діяльності влади, громади та організацій громадянського суспільства, бізнесу у питаннях вирішення різноманітних проблем громад. Група перебуватиме у візиті з 1 по 6 травня 2018 року. Ініціатива профінансована за підтримки Європейського Союзу в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізується ПРООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції за організаційної підтримки Полтавського Ресурсного центру розвитку громад та Полтавської обласної державної адміністарції.


Читайте наші новини на телеграм каналі

22:31
807
Немає коментарів. Ваш буде першим!