Зелени зони Луганщини

Зелени зони Луганщини

Журналісти Луганщини на круглому столі обговорили відновлення зелених зон в області. Спікером виступив представник Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Андрій Захаров.

Андрій Захаров, представник Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації, повідомив про старт Всеукраїнської щорічної акції «За чисте довкілля» в Луганській області, а також Дні благоустрою територій населених пунктів. В рамках акції проводяться заходи щодо забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах, ліквідації несанкціонованих звалищ, прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих і спортивних майданчиків, кладовищ, вулиць, доріг, зупинок міського транспорту.

За словами Андрія Захарова, для організації роботи з благоустрою територій населених пунктів, Департаментом житлово-комунального господарства ОДА проведено нараду в режимі відеоконференції з акції «За чисте довкілля» в містах і районах області. Міським головам міст обласного значення, головам райдержадміністрацій, сільським і селищним головам об'єднаних територіальних громад було дано доручення до 20 травня 2018 вжити заходів щодо проведення благоустрою територій населених пунктів області, ліквідації несанкціонованих звалищ і розчищення узбіч доріг навколо в'їзних (виїзних) знаків населених пунктів.

«По Сєвєродонецьку взялися за прибирання доріг від піску по проспектах Центральному, Гвардійському, Космонавтів та іншими вулицями. Площу Перемоги у нас прибрали. Молодці, дякую комунальникам, — поділився Андрій Вікторович, — з кожним роком в акції «За чисте довкілля» бере участь все більше і більше населення. Якщо в 2016 році було близько 56 000 чоловік, то в сімнадцятому році була вже 65 000. І сподіваємося, зараз буде не менше, ніж в минулому році. Дай Бог, щоб погода не підвела».

«За кожним підприємством, це стосується і Сєвєродонецька, і інших міст, закріплені ділянки доріг, ділянки території, паркових зон, де будуть прибирати підприємства, організації, установи, незалежно від форми власності», — повідомив Андрій Захаров, — Акцією передбачено наведення порядку не тільки в населених пунктах, але також і в зелених зонах. Минулої п'ятниці, була посадка нових дерев, де брала участь адміністрація».

ЗЕЛЕНІ ЗОНИ ЛУГАНЩИНИ

Створення та реконструкція паркових зон на території Луганської області є одним із пріоритетних завдань на 2018 рік.

«Губернатор поставив чітке завдання провести інвентаризацію зелених зон, і тримає це питання про контролі, — повідомив Андрій Вікторович, — Це все поки знаходиться на початковому етапі. Розглядається питання, на яких територіях. Є питання з відведенням землі під ці об'єкти. Десь не до кінця оформлена документація, десь є райони які знаходяться на лінії розмежування. У кожному центрі, в кожному місті є паркові зони, але в якому вони знаходяться в стані? На деяких територіях застарілі проекти, ще 2011-2012 року, але ціни вже помінялися все змінилося і потрібно, звичайно, допрацьовуватиці проекти».

Залишається відкритим питання поливу дерев. «Давайте не забувати, яке у нас літо, спека плюс 30. Звичайно, потрібно приділяти увагу і поливу, але все впирається в бюджет. Відкритепитання щодо наповнення озер, будемо сподіватися, що і з поливом дерев, чагарників теж питання вирішиться», — поділився Андрій Захаров.

ОЗЕРА СЕВЕРОДОНЕКА

Також Департаментом проводиться нарада з благоустрою зон уЧистового і Паркового озер. «На контакти сєвєродонецька влада йде питання вирішуються, розглядаються, озера наповнюватися будуть», — запевнив Андрій Захаров.

Захід підготовлений активом «Медіапростір Україна» і «Луганський прес-клуб» в партнерстві з Сity Hub. Проведено в рамках ініціативи з розвитку Луганського прес-клубу.


Читайте наші новини на телеграм каналі

10:37
466
Немає коментарів. Ваш буде першим!