​Засідали радники з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей, що працюють при UN RPP

​Засідали радники з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей, що працюють при UN RPP

15 червня відбулось чергове засідання членів Консультаційних груп (радників) з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей (далі по тексту скорочено – КРСЄ), що працює при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру.

Програма зустрічі цього разу була присвячена темі: «Робота членів КСС. Контекст SCORE і локальних програм розвитку. Аналіз програм та стратегій: пропозиції та що зроблено за період між засіданнями"

На засіданні були присутні 30 осіб, громадські діячі, що працюють в Донецький та Луганській областях. 

За підсумками обговорень щодо питань порядку денного, зазначили наступне:

1. В цілому, по першому питанню «Індекс SCORE і обліку досліджень в розробці і реалізації місцевих політик», відповідно до презентацією ініціативної групи членів КРСЄ підтримали розробку групи «Концепція комплексного дослідження «Аналіз місцевих політик на відповідність стратегічному напрямку соціальної єдності Програми ООН по відновленню і розвитку світу (UNRPP) і адаптації результатів дослідження Індексу SCORE в Луганській і Донецькій областях »і графік практичної її апробації в відібраних громадах Донецької та Луганської областей. Вирішили, що необхідно у відповідності з деякими рекомендаціями ради доопрацювати ці два документи до 22.06.2020, щоб вже представити розробки та чіткий план реалізації керівництву UN RPP.

2. Що стосується другого питання «Хакатон 2020: концепція національного заходу UN RPP. Обговорення участі в ньому представників КРСЄ». Інформацію від представників UN RPP щодо концепту Хаккатону в цьому році взяли до уваги. Та вирішили створити групу серед членів КРСЄ, яка візьме участь у всіх активностях, запланованих в рамках Хаккатону в цьому році з числа 6 профільних компетентних радників, які опікуються питаннями інклюзії, захистом прав осіб з інвалідністю та мають власні напрацювання в сфері IT- технологій.

Зображення

3. В цілому, по третьому питанню «Аналіз місцевої політики в сфері розвитку та підтримки медіа, громадськості. Обговорення висновків ініціативної групи радників КРСЄ результатів аналізу пов'язаних політик Луганській області: Стратегія розвинену області, Програми соцекономрозвитку і 2-х відповідних регіональних програм компетенції Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації». Відповідно до презентації аналітичних напрацювань ініціативної групи радників в напрямку медіа підтримали представлені напрацювання та рекомендації. А також зазначили необхідність оформлення напрацювань, як звернення з аналізом пропозиціями для коригувань двох відповідних цільових програм Департаменту масових комунікацій Луганської обласної державної адміністрації. Для доопрацювання аналізу та підготовки звернення від КРСЄ визначили термін — до 27 червня.

4. По четвертому питанню «Інша цікава інформація та питання співпраці з UNRPP», виступила група радників з представленням інформації щодо поточного стану роботи, яка стосується спеціальної робочої групи по розробці нової цільової регіональної програми «Турбота» і проводиться в даний час роботи з виїздами цієї робочої групи в громади Луганської області під реалізацією методики «Комплексне дослідження “Аналіз потреб та можливостей закладів соціальної сфери Луганської області в напрямку посилення співпраці влади, громадськості та міжнародних організацій, зокрема Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) в напрямку соціальної єдності" організовані завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру». Інформацію прийняли до відома. Та схвалили щодо можливої реплікації за підсумками її проведення в Луганській області, на Донецьку.

За засіданнями та рішеннями КРСЄ слідкуйте тут в новинах.


Читайте наші новини на телеграм каналі

11:45
205
Немає коментарів. Ваш буде першим!