Проблеми та перспективи роботи транспорту у Сєвєродонецьку

Проблеми та перспективи роботи транспорту у Сєвєродонецьку

У Сєвєродонецьку журналісти обговорили проблеми та перспективи роботи громадського транспорту. Спікер — Андрій Ширшиков, завідувач сектора транспорту та зв'язку Департаменту економічного розвитку Сєвєродонецької міськради.

Подорожчання в транспорті до трьох гривень в тролейбусах і п'яти гривень в маршрутках пояснюється подорожчанням запчастин та підвищенням мінімальної заробітної плати. «Економічно обгрунтований тариф в тролейбусі Сєвєродонецька — 16 гривень, — повідомив Андрій Ширшиков, — Якщо говорити про тролейбусне управління, воно у нас давно вже збиткове, знаходиться на постійній дотації з міського бюджету, абсолютно не приносить прибутку. Зараз взагалі стоїть питання про його існування ».

Зображення

Вартість разового квитка на проїзд в тролейбусі підвищиться до трьох гривень з 1 квітня 2018 року. Крім того, підніметься ціна абонемента для проїзду в тролейбусі на одну людину в місяць до 240 гривень. Тариф, піднятий до чотирьох гривень, не змінить ситуації, так як попереднє підвищення тарифу зменшило пасажиропотік людей не пільгових категорій, вважає чиновник, — але, якщо буде підвищення зарплати і електроенергії, доведеться піднімати тариф. За словами Андрія Шіршікова, 70% пасажирів перевозиться безкоштовно. Обслуговування тролейбусного парку обходиться в копійку платникам податків. У минулому році місто витратило на це близько двадцяти мільйонів гривень.

Вартість проїзду в міських маршрутних таксі підніметься до п'яти гривень з 1 квітня 2018 року. Чи підвищиться якість обслуговування з підвищенням цін — поки невідомо. За словами Андрія Шіршікова, основні скарги на роботу маршрутних таксі — це небажання деяких водіїв возити працівників УВС та бабусь.

Зображення

«На жаль, механізму контролю та штрафів у мене, як у представника міськради, немає, — каже Андрій Ширшиков, — Але вони є у Укртрансбезпекі, у Нацполіціі, з якими у нас тісна робота». Роботу може змінити конкурс перевізників, який планується провести до початку літа Сєверодонецьким міськрадою.

«Якщо місто йде на підвищення тарифу, який обгрунтований, то перевізники повинні поліпшити якість своєї роботи, — вважає Андрій Ширшиков, — обов'язково маршрут руху, час зупинки від і до».

Збираються продовжувати і перевезення на дачі. «Є завдання закупівлі комунальних автобусів з подальшим і обслуговуванням. На це депутати міської ради готові виділити п'ять мільйонів на два автобуса і мільйон на обслуговування, — поділився Андрій Ширшиков.

Захід підготовлений організацією «Медіапростір Україна» в партнерстві з ГО «Луганський прес-клуб» за підтримки «City Hub».

Фото: Олександр Сімоненко


Читайте наші новини на телеграм каналі

16:30
478
Немає коментарів. Ваш буде першим!