Майстер-класи для дітей в Новоайдарській обласній санаторній школі та «Байбак-fest».

Майстер-класи для дітей в Новоайдарській обласній санаторній школі та «Байбак-fest».

У Новоайдарському районному Будинку культури 22 лютого 2020 року о 10:30 стартовав зимовий етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest».

До програми увійшли:

  • проведення виставки майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва,
  • виступи творчих колективів та їх оцінювання за номінаціями,
  • конкурсні програми,
  • майстер-класи для дітей,
  • концертна програма,
  • церемонія нагородження переможців.

Зображення

Фестиваль-конкурс проводиться один раз на два роки, починаючи з осіні 2016 року, управлінням культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, комунальною установою «Луганський обласний центр народної творчості» за підтримки районних державних адміністрацій та інших небайдужих партнерів.

Зображення

У цьому році за зверненням Управління культури, національностей та релігій Фестиваль частково підтримала Програма ООН із відновлення та розбудови миру (#UNRP).

Зображення

За підтримки Програми, організовано: майстер-класи для дітей в Новоайдарській обласній санаторній школі, підвоз творчих колективів з деяких громад «лінії зіткнення» та готуються творчі сюрпризи на наступні етапи Фестивалю.

Зображення

Фестиваль проходить один раз на два роки з метою збереження самобутності українського народу, відродження його історичної свідомості та традицій, виховання національної свідомості у дітей та молоді, залучення їх до вивчення та збереження фольклору як першооснови національної спадщини, а також дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю.

Зображення

У 2020 році проведення фестивалю-конкурсу заплановане у чотири сезонні етапи:

— зимовий етап – 22 лютого 2020 року, смт. Новоайдар;

— весняний етап – 11 квітня 2020 року, м. Попасна;

— літній етап – 20 червня 2020 року, смт. Станиця Луганська;

— осінній етап – 24 жовтня 2020 року, м. Старобільськ.

Зображення

Гала-концерт переможців фестивалю-конкурсу відбудеться у заключному – осінньому етапі фестивалю, який відбудеться 24 жовтня 2020 року в м. Старобільськ.

Зображення

Фестиваль проходить з метою збереження самобутності українського народу, відродження його історичної свідомості та традицій, виховання національної свідомості у дітей та молоді, залучення їх до вивчення та збереження фольклору як першооснови національної спадщини, а також дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю.

Зображення

Завдання фестивалю-конкурсу: залучення різних вікових груп населення до активної дослідницької і виконавської діяльності по збереженню обрядів, традицій, інструментарію, традиційних художніх ремесел; відтворення пісенно-вокальних традицій, особливостей народної хореографії, характерних для Луганської області; виявлення носіїв та знавців автентичного фольклору, удосконалення виконавської майстерності аматорських колективів; формування національної, громадянської самосвідомості молоді засобами фольклорно-етнографічного мистецтва.

Зображення

Світлини: Сашко Симоненко,

ГО «Луганський прес-центр»

#Байбак-fest


Читайте наші новини на телеграм каналі

18:30
276
Немає коментарів. Ваш буде першим!