“Робота з медіа для громадських активістів" в Новоайдарі.

“Робота з медіа для громадських активістів" в Новоайдарі.

Тренінг “Робота з медіа для громадських активістів" відбувся 25.11.2019 в Новоайдарі. В заході взяли участь 18 активних мешканців селища. З них 11 представників Новоайдарської райдержадміністрації, 4 представника громадських організацій, 2 бібліотекарі, 1 депутат селищної ради. З них: 16 жінок та 2 чоловіки.

Мета: надання представникам організацій громадянського суспільства (ОГС) практичних навичок щодо роботи з медіа в сучасних умовах, формування практичних навичок взаємодії зі ЗМІ та журналістами, написання прес-анонсів/релізів, формування візуального образу своїх організацій в мережі Інтернет та на існуючих онлайн-платформах, складання інформаційних повідомлень та власних медіапланів. Надання актуальної інформації щодо роботи з медіа в сучасних умовах.

Зображення

В ході тренінгу учасники засвоювали навички з підготовки прес-анонсів та прес-релізів, написання заголовків статей, розробки медіа-планів, а також розширили знання щодо роботи в соцмережах, взаємодії зі ЗМІ.

Учасники тренінгу ознайомились з роботою платформи “Громадськість Луганщини й Донеччини”, яка дає можливість обміну досвідом між активістами двох областей, та навчились працювати з цим інтернет-ресурсом.

Зображення

В ході тренінгу, враховуючи велику кількість держслужбовців, зупинились на можливостях взаємодії влади та громадськості за допомогою медіа та соцмереж.

Учасники тренінгу зазначили, що інформація, яку отримали на тренінгу, потрібна для подальшої діяльності.

“Тепер ми краще розібралися у тому, як подавати інформацію для ЗМІ, і головне — як зацікавлювати громадськість щодо участі у наших заходах,” — зазначила Юлія Афанасівська, бібліотекар районної бібліотеки.

Зображення

“Після тренінгу я по-іншому сприймаю прес-релізи та взагалі звітування адміністрації про свою роботу”, — повідомив Олександр Антипов, спеціаліст загального відділу райдержадміністрації.

“Ми вважали, що практивно все вміємо, а тепер зрозуміли, що багаточому нам ще потрібно навчитися,” — зазначила Світлана Плахута, член громадської організації “Світанок”.

“Написання прес-анонсів та прес-релізів виявилося більш складною темою, ніж я вважала раніше, але ж тепер в нас є схеми та деякий досвід. Думаю, тепер робота зі ЗМІ покращиться, “ — зазначила Валентина.Каширіна, депутат селищної ради.

Тренінг «Робота з медіа для громадських активістів» організовано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Зображення

#UNRPP


Читайте наші новини на телеграм каналі

22:40
223
Немає коментарів. Ваш буде першим!