Засідання робочих груп з питань безпеки та соціальної згуртованості в листопаді

Засідання робочих груп з питань безпеки та соціальної згуртованості в листопаді

Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості — це громадська платформа, що створена з метою посилення ролі громадянського суспільства у розвитку територіальніх громад Донецької та Луганської областей. Графіки засідань Робочих груп в Донецькій та Луганській областях наведені в спеціальних оголошеннях. 

Графік проведення Робочих груп з ГБ та СЗ у Луганській області. Листопад 2019 року. За посиланням:

http://ndo.lg.ua/board/257-hrafik-provedennya-robochykh-hrup-z-hb-ta-sz-u-donetskiy-oblasti-lystopad-2019-roku.html

Графік проведення Робочих груп з ГБ та СЗ у Луганській області. Листопад 2019 року. За посиланням:

ndo.lg.ua/board/256-hrafik-provedennya-robochykh-hrup-z-hb-ta-sz-u-luhanskiy-oblasti-lystopad-2019-roku.html

Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості  — це громадська платформа, що створена з метою посилення ролі громадянського суспільства у розвитку територіальніх громад Донецької та Луганської областей. Таке об'єднання зусиль активних громадян, представників місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, а також інших зацікавлених осіб сприятиме виявленню, обговоренню, пошуку шляхів вирішення проблем та усуненню негативних факторів, що відбиваються на стані громадської безпеки та соціальної згуртованості на території громад.

Робоча група є відкритою до участі всіх мешканців того чи іншого населеного пункту, а саме тих, хто бажає бути почутим та поміченим, а також має проактивну громадянську позицію. Ось чому до її складу заохочуються окрім представників від органів місцевого самоврядування та місцевих органів державної влади, організацій громадянського суспільства, правоохоронних органів, служби надзвичайних ситуацій, інших служб також і молоді люди, люди із інвалідністю, жінки та чоловіки, люди похилого віку, ВПО та інші незахищені верстви населення, включаючи національні меншини та представники ЛГБТІ спільноти.

Робоча група є місцем для вирішення таких соціально-значущих проблем громад, як: доступ до правосуддя та Національної поліції, ДСНС, судів, центрів та бюро безоплатної правової допомоги; питання гендерної рівності та протидії гендерно-обумовленому насиллю; взаємодія поліції та громади на засадах партнерства, питання соціальної згуртованості та примирення тощо

Окрім цього, на Робочій групі громадою ініціюються, розробляються та затверджуються спільні проєкти (програми) взаємодії населення із різними пратнерами (місцевими підрозділами Національної поліції, ДСНС, судів, центрів та бюро безоплатної правової допомоги) з метою посилення стану громадської безпеки в громаді та підвищення довіри до цих органів влади.

Робоча група також є публічною платформою для звітування громадських організацій, поліції, представників влади та інших зацікавлених осіб перед громадою, тут створються умови для діалогу та комунікацій всіх учасників процесу. 


Читайте наші новини на телеграм каналі

11:55
268
Немає коментарів. Ваш буде першим!