Євроінтеграція

Показати фільтр

ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) підготував черговий випуск Макроекономічного моніторингу України, в якому представлено основні цифри, тенденції та події січня 2024 року. В якому розповідається про останні новини в економіці України, саме про:

Зображення

20

До вашої уваги Місячний економічний моніторинг України (МЕМУ)№228, січень 2024 року.

ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) підготував черговий випуск Макроекономічного моніторингу України, в якому представлено основні цифри, тенденції та події грудня 2023 року.

Зображення

10

ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) підготував черговий випуск Макроекономічного моніторингу України, в якому представлено основні цифри, тенденції та події листопада 2023 року.

Зображення

17

Робота вбиває, — саме так коротко можна схарактеризувати дослідження Міжнародної організації праці. І що більше людей працює, то більше смертельних випадків або випадків захворювання набутих на роботі фіксується.

Статистика наступна: щороку майже 3 млн осіб помирає внаслідок нещасних випадків на виробництві.

Зображення

13

У звіті “На шляху до комплексної національної стратегії деінституціалізації / трансформації системи догляду та виховання для українських дітей” ви знайдете детальні рекомендації щодо кожного етапу процесу деінституціалізації на основі кращих українських і міжнародних практик та досвіду інших країн.

Матеріал розроблений за результатами заходів «Трансформація систем догляду та підтримки дітей і сімей в Україні», що відбувся в рамках партнерства між Міністерство соціальної політики України, Офіс Президента України, Міністерство охорони здоров'я України, громадською спілкою «Українська мережа за права дитини», Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ UNICEF Ukraine, Європейським форумом з питань інвалідності (European Disability Forum), Save the Children in Ukraine, Надія і житло для дітей, СОС Дитячі Містечка Україна та Lumos.

Зображення

120

Методичні рекомендації стали можливими завдяки співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України, Урядовоїуповноваженоїз питань ґендерної політики та ГО «Жінки в медіа» в рамках проекту «Мережа ґендерних аналітичних центрів: посилення спроможності задля розробки передових політик, оцінки впливу, стратегічної адвокаціїта сфокусованих комунікацій щодо політик», що виконується Українським Жіночим Фондом за підтримки Європейського Союзу. Інформація, що представлена, не завжди відображає погляди УЖФ та ЄС.

До підготовки та / або валідації Методичних рекомендацій було залучено: ГО «Центр демократичних реформ і медіа», Національну суспільну телерадіокомпанію України, Комісію з журналістської етики. Асоціацію жінок-юристок України «ЮрФем», Інформаційно-консультативний жіночий центр, ВОГО «Волинський прес-клуб», Експертний ресурс«Гендер в деталях», ГО «Юридична сотня», ГО «Український інститут медіа та комунікації», ГО «Інститут розвитку регіональної преси», Кампанію проти сексизму в медіа і політиці «Повага», БЮРО «Гендерних стратегій та бюджетування», USAID Transformation Communications Activity(ТСА), International Media Support (IMS).

Свій висновок та доповнення надала Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення.

Зображення

62

Метою цього дослідження є вивчення досвіду післявоєнного відновлення міст світу задля використання його при відбудові українських міст після завершення війни. При його підготовці та виборі міст, досвід яких міг би бути цікавим для України, було взято до уваги такі міркування.

Органи місцевого самоврядування в Україні мають достатньо повноважень для того, щоб самостійно розробляти та впроваджувати програми відновлення та розвитку своїх громад. У той же час, цілий ряд питань, які впливають на дизайн та способи імплементації таких програм, залежить від існуючого правового регулювання та управлінських рішень, що схвалюються на загальнодержавному рівні, соціально-економічної ситуації в країні, рівня децентралізації влади тощо. З огляду на це, аналіз досвіду відбудови міст здійснювався в контексті оцінки загальної політики післявоєнного відновлення в країнах, в яких розташовані обрані для дослідження міста. 

Зображення

Це дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Зміст цієї публікації є відповідальністю авторів та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки. 

59

«Довідник безбар’єрності» — продукт з відкритим кодом, який можна використовувати у власних проєктах

Зображення

610

Публікацію підготовлено Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (https://pfirs.org/) та Асоціацією регіональних аналітичних центрів (https://pfirs.org/arttnet.html) в рамках проекту «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у здійсненні проєвропейських економічних реформ у регіонах України» за фінансової підтримки програми «MATRA», що виконується в Україні Посольством Королівства Нідерландів.

В публікації Ви побачите динаміку показників в розрізі всіх областей України.

Зображення

566

Нова платформа для створення спільноти практиків у Європі та Центральній Азії для обміну знаннями та ініціативами щодо трансформації систем харчування.

Зображення

255

Як звісно, 4 грудня 2020 року Дніпровська Академія неперервної освіти в співпраці з Громадянською службою миру GIZ запрошув до участі в онлайн конференції щодо можливостей Миротворчої освіти для підтримки впровадження Реформи «Нова Українська Школа» (НУШ). Метою конференції був дослідити що, чому та як поєднує підходи миротворчої освіти з НУШ. За підсумками заходу вийшла збірка статей, яка є спробою розкрити досить новий «парасольковий» термін – миротворча освіта.

Зображення

360

«Участь жінок у політиці та прийняття рішень на місцевому рівні: досвід, виклики і потреби» . Видання здійснено в рамках проєкту «Посилення ролі жінок у політиці та прийнятті рішень на місцевому рівні», який впроваджується з серпня 2020 року до липня 2021 року в чотирьох областях України (Закарпатській, Миколаївській, Херсонській та Хмельницькій) з метою підвищення поінформованості громадськості про необхідність повної, рівної, вільної та демократичної участі жінок на рівних умовах із чоловіками в політичному та громадському житті.

Зображення

287

Домовленостей про припинення вогню, які були досягнуті в ліпні 2020 року, здебільшого дотримуються, проте інтенсивність бойових дій на сході України поступово зростає. Кількість безпекових інцидентів за місяць зросла з 253 у серпні до 424 у листопаді, також повідомлялося про застосування важкої артилерійської зброї. Водночас, кількість інцидентів усе ще значно менше у порівнянні з 610 випадками в листопаді 2019 року. Це, у поєднанні з наслідками пандемії COVID-19, призводить до очікуваного загострення потреб 3,4 мільйона постраждалих унаслідок конфлікту людей у 2021 році, особливо в холодний зимовий період. Наприкінці листопада гуманітарна спільнота представила План гуманітарного реагування для України на 2021 рік, яким передбачається необхідність залучення 168 дол. США для допомоги 1,9 мільйона незахищених людей.

153

Сьогодні гуманітарна спільнота в Україні презентує План гуманітарного реагування, який передбачає надання допомоги 1,9 мільйона постраждалих унаслідок конфлікту людей на сході України. Для його виконання просимо донорів надати 168 мільйонів доларів США. Ознайомитися з оглядом Плану можна за посиланням наприкінці повідомлення.

Зображення

177

Зображення

На основі аналізу сучасних наукових досліджень, міжнародних документів, практики постконфлікт- ного переходу до мирного життя Північної Ірландії, Балканських країн, країн Африки і Азії автори дове- ли, що професійно підготовлений фасилітований діалог має важливе значення для успішної розробки й імплементації моделі перехідного правосуддя і має бути інтегрованим в ці процеси. Уперше в нау- ці визначено особливості організації та проведення фасилітованого діалогу щодо тем перехідного правосуддя, концептуалізовано три функції діалогу в перехідному правосудді: 1) діалог як інструмент публічних консультацій щодо перехідного правосуддя; 2) діалог як інструмент інклюзивного ухвален- ня рішень; 3) діалог як інструмент примирення і формування суспільних наративів. На основі аналізу відомих досліджень і особистого практичного досвіду ведення діалогових процесів в Україні запропо- новано тематичні фокуси діалогів у межах чотирьох напрямів перехідного правосуддя та обґрунтова- но основні практичні підходи щодо включення фасилітованого діалогу в процеси розробки й упрова- дження державної політики в сфері перехідного правосуддя в Україні. 

239