Здорова громада - щаслива родина

Здорова громада - щаслива родина

Так назвала свою Історію успіху громадська організація «Данилівська громада» з Бііловодщини Луганської області. Свою діяльність Громадська організація «Данилівська громада» розпочала у березні 2017 року. За своє не надто довге існування активістами ГО «Данилівська громада» пройдений чималий шлях до поліпшення умов проживання місцевого населення, до підвищення якості послуг, які надаються на території громади і найголовніше – до довіри та згуртованості, до роботи над спільною метою.

У квітні 2017 року на чергових зборах членів Громадської організації було вирішено взяти участь у конкурсі від ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду III). Головною і першочерговою задачею було створення оптимальних умов для надання медичних послуг населенню у Данилівській сільській лікарській амбулаторії бо єдиним місцем надання первинної медичної допомоги в Данилівському старостинському окрузі та віддалених прикордонних контрольованих районів є Данилівська сільська лікарська амбулаторія. Завдяки сумлінному навчанню та відвідуванню тренінгів і кваліфікованій допомозі координаторів нашій команді вдалося розпочати втілення мрії у життя. Завдяки цій програмі ми реалізували проект «Капітальний ремонт будівлі Данилівської сільської лікарської амбулаторії по вул.Садова,4».

Але після реалізації цього проекту ми стикнулися з великою проблемою, що через застаріле опалення температурний режим не відповідає нормам. На початку 80-х років пічне опалення замінили на парове, яке слугує й до цього часу, котел має значні ушкодження, відбувається витік газу, тому він конче потребує модернізації. Через аварійний стан котла, виникає високий рівень небезпеки для життя і здоров’я людей, бо амбулаторія-це громадське місце з достатньо великим скупченням людей. Через неналежний температурний режим з’являється велика загроза захворюваності дітей, знижується якість обслуговування хворих які перебувають на денному стаціонарі більша частина з яких, це люди похилого віку та інваліди тому що вони не мають можливості почуватися в комфортних умовах, збільшуються у рази витрати на комунальні послуги. 

Членами ГО було вирішено докласти максимальних зусиль на пошук відповідних грантів. І нашим рятівним кругом стало оголошення конкурсу мінігрантів від Представництва ООН в Україні. Одноголосно вирішили брати участь у проекті «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» та докласти максимальних зусиль для написання переможної проектної заявки. НАШІЙ РАДОСТІ НЕ БУЛО МЕЖ!!!! МИ ПЕРЕМОЖЦІ!!! Бо ця проектна ідея була визнана як така, що поєднає інтереси всіх мешканців та вирішить соціально-назріваючий конфлікт в громаді щодо покращення умов надання послуг в місцевому медичному закладі. 

Зображення

До вибору відповідального постачальника та якісного і довговічного котлу підійшли з великою відповідальністю. На допомогу прийшли староста Данилівського старостинського округу, головний лікар КЗ Районного центру «ПМСД» які в свою чергу залучили висококваліфікованих спеціалістів у відповідній галузі. Спільними зусиллями змогли зупини свій вибір на європейському бренді котла Viadrus U 22D 49kW 10sek та бойлера до нього Drazice OKC 200 NTRR/SOL. Завдяки участі у проекті «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України». ЗАРАЗ МИ НЕ ЛИШЕ БУДЕМО В ТЕПЛІ, А ЩЕ Й З ТЕПЛОЮ ВОДОЮ!!!! 

Зображення

Завдяки допомозі  ПРООН та підтримці ідей простого населення ми налаштовані на нові звершення! Ми сповнені оптимізму, бо кожен реалізований проект згуртовує та налагоджує співпрацю з місцевою владою. Якщо раніше кожне починання викликало страх та невпевненість, то тепер завдяки успішно реалізованим проектам громада спроможна втілювати у життя складні та великі ідеї. 

Автори  тексту — актив ГО «Данилівська громада»

Історія підготовлена її авторами, а міні ініціатива реалізована за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН), Проекту «Відновлення і примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізується за підтримки Уряду Швеції і Швейцарської конфедерації. Погляди, думки, висновки та інша інформація, що представлені в цій публікації, не обов'язково відображають точку зору ПРООН, за винятком випадків, коли безпосередньо вказано, що ПРООН є автором тексту.

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

11:25
497
Немає коментарів. Ваш буде першим!