«49 паралель» сприяє соціальній згуртованості

«49 паралель» сприяє соціальній згуртованості

З початку бойових дій на території Луганської та Донецької областей виникла гостра проблема розколу суспільства на дві протилежні сторони. Через агресивні дії та пропаганду інших країн в бік нашої держави активні громадяни мали щось зробити для збереження миру та єдності на кризових територіях України.

Таким прикладом може стати утворення радіо «49 паралель», цілями якого є об’єктивне висвітлення подій у зоні конфлікту, самій Україні, та світу загалом. В ефірі лунають якісні пісні українських виконавців та світових зірок; радіо передачі з роз’яснення шляхів та методів проведення реформ в Україні, зокрема медичної та реформи освіти; регулярно виходять передачі з висвітлення культурного надбання світу, наприклад відомих композиторів, таких як Йоган Штраус та Іоганес Брамс; кілька разів на день виходять свіжі новини. У сукупності всі ці фактори позитивно впливають на свідомість громадян, їхнє ставлення до світу і оточуючих, що в подальшому позитивно позначиться на самій країні та світі в цілому.

Зображення

Рішення громади взяти участь у Проекті «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» та його конкурсі колектив станції «радіо 49 паралель» прийняв задля можливості проінформувати населення регіону щодо діяльності ПРООН в Луганській та Донецькій областях, налагодити комунікативний зв’язок між цією організацією та населенням, а насамперед молоддю, людьми середнього віку, пенсіонерами, неурядовими організаціями, місцевими товариствами та громадами.Це рішення було підтримано кожним співробітником радіостанції, оскільки вони, як ніхто інші, в курсі усіх новин, і зокрема про діяльність ПРООН на території України.

Зображення

Як тільки ми дізнались про проект, то давно заплановані ідеї почали формуватись у чітку схему реалізації цього проекту. А саме — уефірірадіостанції будутьвисвітлюватися теми діяльності ПРООН в Україні. У ході передачі ведучі зможуть розповісти про актуальні напрямки діяльності організації. Поступово докладно буде висвітлятися проект ПРООН «Відновлення управління та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що має на меті подолання негативних наслідків збройного конфлікту, зниження ризиків його повторення і усунення існуючих невдоволень. Це має сприяти примиренню громад і соціальній згуртованості населення України. Також населення інформуватимуть про конкурси для здобуття грантів, їх мету, задачі, обсяг фінансування. Слухачі зможуть надсилати запитання на сторінку радіо «49 паралель» у Facebook. Під час наступного ефіру, ведучі їх будуть оголошувати.

Зображення

На прикладі проекту з роз’яснення медичної реформи, ми можемо побачити, що слухачам цікавий та потрібний такий формат передачі, у якому крок за кроком, детально та зрозуміло описуються зміни, що відбуваються у країні та як до них відноситись, і що з ними робити. В такому ж форматі плануються ефіри на тему місії ПРООН в Україні.

У подальшому планується розширити спектр тем, що охоплює радіо, аби донести до слухача максимально об’єктивну картину світу та того, що у ньому відбувається. Зокрема планується такою темою зробити інтеграцію України да Європейського союзу, ООН, підтримку Європейських цінностей, гуманності, цінності людського життя, досягнення заможної, демократичної та сильної держави, в якій ніхто не залишається осторонь і враховується думка кожного і кожної.

Колектив радіо «49 паралель».


Історія підготовлена її авторами, а міні ініціатива реалізована за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН), Проекту «Відновлення і примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізується за підтримки Уряду Швеції і Швейцарської конфедерації. Погляди, думки, висновки та інша інформація, що представлені в цій публікації, не обов'язково відображають точку зору ПРООН, за винятком випадків, коли безпосередньо вказано, що ПРООН є автором тексту.

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

19:25
529
Немає коментарів. Ваш буде першим!