Стартували публічні дебати «Популяризація Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні»

Стартували публічні дебати «Популяризація Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні»
Сьогодні, 13 червня, у Сєвєродонецьку, Костянтинівці та та Слов'янську одночасно розпочалися публічні дебати на тему популяризації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Загалом у дебатах беруть участь 60 осіб, по 20 осіб у кожному з міст, командами по чотири особи. 

Дебати проходять у змішаному форматі: офлайн – на відкритих вуличних локаціях у містах, та онлайн за допомогою Zoom-зв’язоку з основними суддівськими студіями у м. Святогірськ.

Зображення

Упродовж дебатів учасники та учасниці люди обговорюють наступні теми:

  • -«цей уряд забезпечить рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації»;
  • -«цей уряд надасть безперешкодний доступ усіх груп населення до різних сфер життєдіяльності»;
  • -«цей уряд розробить план дій щодо інтеграції універсального дизайну у всі сфери життєдіяльності, придатні для використання всіма групами населення»;
  • -«цей уряд розробить план дій щодо захисту прав людей з інвалідністю»;
  • -«цей уряд запровадить інклюзивний дизайн громадських ініціатив»;
  • -«цей уряд сформує у молоді громадянські компетентності задля уміння ефективно вирішувати конфліктні ситуації»;
  • -«цей уряд забезпечить посилення економічного розвитку задля трансформації Донецької та Луганської областей».

Усі учасники отримають сертифікати, що засвідчують їх участь у заході. Переможці отримають дипломи за перше та друге місця. Також буде відзначено дипломами кращих спікерів.

Чотири команди, які переможуть на регіональних локаціях наступного дня поїдуть до Святогірська, де буде зіграють між собою. Передбачається, що в процесі публічних дебатів учасники вестимуть відкриту дискусію з експертами: журналістами, громадськими діячами та представниками влади.

Темою фінальної гри публічних дебатів буде «Цей уряд забезпечить імплементацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні».

Переможців буде нагороджено кубком від Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Очікується, що результатом дебатів буде: підвищення рівня аргументації, публічного виступу, критичного мислення у щонайменше 80 осіб, молодих людей Луганської та Донецької областей, обговорення суспільно важливі теми для Донецької та Луганської областей, привернення уваги громадськості до суспільно важливих тем.

Захід проводиться у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови мируреалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

09:35
399
Немає коментарів. Ваш буде першим!