Галерея успішних практик та новітніх ідей покращення соціальної єдності громад на сході України

Галерея успішних практик та новітніх ідей покращення соціальної єдності громад на сході України
Так назвали мобільні діалогові майданчики, які зорганізувалися завдяки Консультативній раді з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей, що працює при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру та які відбулися 12 травня в Краматорську — на вуличній локації біля Держустанови «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас», 14 травня в Костянтинівці — біля ЗЗСО №1 м. Костянтинівка та 16 травня в Сєвєродонецьку — біля Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

На кожній локації працювали по 5 дискусійних майданчиків, під час яких проходили воркшопи у форматі «мозкових штурмів». Тут шляхом діалогу та обговорення кращих практик і новітніх інструментів, що народилися у громадськості в межах співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру в сферах: трансформації конфліктів, культури миру та інклюзії для розбудови ефективної та сучасної молодіжної, освітньої та культурної миротворчих політик, планували та готовили команди з числа учасників та учасниць заходу (молодь та супроводжуючі дорослі), які в подальшому зможуть втілили напрацьовані ідеї в життя своїх громад.


Зображення

Діалогові майданчики присвячено тематичним міжнародним дням травня, а саме:

15 травня – Міжнародному Дню сім’ї;

16 травня – Міжнародному Дню співіснування;

17 травня – Всесвітньому дню електрозв’язку та інформаційного суспільства;

21 травня – Всесвітньому дню культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку.

Дискусії проходили жваво. 

Спікери блистали цікавими виступами, молодь ділалися досвідом. 

Паралельно відвідувачі майданчиків із Маріуполя, Бердянська та Осипенківської ОТГ Запорізьської області були запрошені в партнерські установи та переймали досвід організації роботи.

Під час маленьких дискусій народилася велика купа ідей. 

Зображення

Далі в публікаціях ми спробуємо розкрити тематику доповідів кращих тематичних виступів по темам:

  • «Миротворчі процеси та інклюзія в просвітницькій та освітній діяльності. Кращі практики – ГІСМАОРК, Амбасадори миру, інклюзивні громадські радники тощо»
  • «Просторове, креативне, нестереотипне мислення. Роль громадського активізму, STE(A)M освіти (A-art), гейміфікації в цих процесах та переваги інноваційних технологій для освітнього процесу та майбутньої молоді».
  • «Культура миробудування. Чи стосується ця тема культурного життя Донеччини та Луганщини та як це можна використовувати в розбудові толерантного суспільства».

Зображення

Але, від організаторів вже відомо, що за підсумками роботи майданчиків вже сформовано поєктні команди з числа учасників заходу – молодіжних лідерів та громадських діячів, представників влади задля подальшої участі в спеціальному літньому таборі. Вже там продовжиться розробка  і детальне опрацювання конкретних проєктів за відповідною тематикою. А там, доживемо і до подальшого їх впровадження в життя.

Зображення

Про подію, спікерів та теми, які підіймалися під час вуличних дискусій — далі буде! 

Зображення

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

20:05
340
Немає коментарів. Ваш буде першим!