Просвітницька кампанія «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» розпочала свою роботу в Луганській області

Просвітницька кампанія «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» розпочала свою роботу в Луганській області

Мета просвітницька кампанія «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» — розбудова миру шляхом донесення важливості інклюзивного і толерантного суспільства у запобіганні конфліктів; виховання толерантності, солідарності, діалогу та взаєморозуміння в молодіжному середовищі громад Луганської області. 10 березня «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» відбулась в ГрінЛабіі.

А також і популяризація досягнень напряму роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру щодо соціальної єдності та роботи з молоддю.

Просвітницька кампанія «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» розпочала свою роботу в Луганській області за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP). Перший захід в рамках цієї компанії пройшов 10.03.2020 в GreenLab міста Сєвєродонецьк, в якому прийняли участь 20 осіб з числа молоді, що цікавиться питаннями громадянського активізму.

Захід проводять за принципом «рівний рівному» лаборанти «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» — молоді та активні працівники ГО «Фундація простір» (Яна Литовка) та ГС «Луганська обласна асоціація організацій осіб з інвалідністю» (Майя Берідзе, членкіня ісламського культурного центр «Бісмілля», м. Сєвєродонецьк) за підтримки Консультативної ради з питань соціальної єдності, що працює при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP).

На початку заходу, з привітаннями та своїм досвідом з питань соціальної єдності, активізації громадянського суспільства для позитивних змін, поділились Ганна Борова, представниця Програми ООН із відновлення та розбудови миру та Інна Семененко, членкиня консультативної ради з питань соціальної єдності при UN RPP.

Зображення

Майя Берідзе розповіла про роль та важливість толерантності у побудові мирного суспільства, на прикладах роз’яснювала питання інклюзії та розповідала про значемість волондерства для молоді. На прикладі історії успіху фестивалю-конкурсу «Світ без обмежень» спростувала стереотипи щодо неповноцінного життя людей з інвалідністю та донесуть, що людина з інвалідністю може бути щасливою понад усе.

Зображення

Яна Литовка на прикладі створення та роботи діалогової платформи-мультихабу «Green Lab» продемонструвала досвід організації креативних діалогових просторів для молоді, розповіда про власний досвід волонтерства та співпрацю з UNRPP, розповіла яким чином молодь може сприяти побудові активного громадянського суспільства та побудові толерантного суспільства, про «дерева особливих людей», та наголосила про важливість бути «зеленими».пройшов в цікавому ігровому форматі, включаючи ігри на пізнання понять «стереотип», «толерантність», «ґендер» та «Цілі сталого розвитку». Робили й фото-сушку і багато що ще цікавого.

Зображення

За підсумками заходу, зробили висновок про його необхідність та креативність, цікавість й те, що очікувані результати було досягнуті: донесна роль та важливість толерантності у побудові мирного суспільства; роз’яснено питання інклюзії, гендерних та інших стереотипів на конкретних прикладах). 

Зображення

Про це свідчать й коментарі самих учасників заходу, а саме:

«Всі аспекти тренінгу були цікавими та однаково важливими, проте питання інклюзії та історії успіхів людей з інвалідністю вразили найбільше» — поділилася своїми враженнями студентка першого курсу СНУ ім. В. Даля Ліза Тремполець.

«Потрібно частіше проводити заходи з такою тематикою та залучати більше молоді» — зазначили Катя Приходько та Ліза Леонова.

Зображення

Ведучі та організатори заходу, таким чином не тільки мають надію, а впевнені, що захід відвідали представники громад Луганської області – активна молодь, які можуть стати соціально активними та представниками діючіх молодіжних рад та громадських організацій, що працюють в сфері молодіжної політики, долучаються до волонтерства, культурної та громадської просвітницької діяльності.

Зображення

Організації роботи «ЛАБОРАТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ» на місці сприяли Амбасадори миру UNRPP, що працюють за підтримки UNRPP, в громаді міста Сєвєродонецьк.

Зображення

До речі, захід проходив в яскравому приміщенні GreenLab, оновленого в 2019 році простору, що знаходиться в СНУ імені Володимира Даля, ремонт та оснащення якого здійснено також завдяки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Зображення

Текст, фото,

ГО «Луганський прес клуб», Олександр Симоненко.

Зображення

Захід «Лабораторія толерантності» організований в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за організаційної підтримки діалогової платформи GreenLab, ГС «Луганська обласна Асоціація організацій людей з інвалідністю», Консультативної ради з питань примирення та соціальної єдності Програми ООН із відновлення та розбудови миру та фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

09:30
646
Немає коментарів. Ваш буде першим!