«Спілкуємось без конфліктів» від Амбасадорів миру

«Спілкуємось без конфліктів» від Амбасадорів миру

Багато, напевно, чули фразу про те, що відпочинок – це зміна виду діяльності. За стастистикою, «час для себе» — друга за популярністю відповідь на питання про варіанти відпочинку. Для нього в потрібна лише комфортна атмосфера.

У затишній аудиторії 30 жовтня панувала невимушена творча атмосфера. Вправа «Місія нездійсненна» налаштувала учасників на 100% включеності. Результатом співпраці стали вчасно виконані 10 завдань і заряд позитиву.

Зображення

Під час другої сесії учасники та учасниці спільно дали визначення поняття Конфлікт; переглянувши мультфільм, дослідили процес розвитку конфлікту, етапи ескалації за моделлю Фрідріха Глазла; змоделювали «Трикутник підходів до вирішення конфліктів «Сила-Право-Інтерес».

Зображення

Завдяки діагностиці, усі мали можливість визначити власні типи поведінки під час конфлікту, а під час інтерактивної вправи «Яблучко і черв’ячок» приміряти на себе навіть невластиві ролі.

Зображення

Після вправ «Будуємо разом» і «Ти-Я-висловлювання» дійшли до висновку, що вдало вибудована комунікація є запорукою вирішення складних ситуацій. Використали отримані теоретичні знання та практичні навички під час творчої роботи в міні групах.

Під час зворотнього зв’язку вкотре відзначили ефективність неформальної освіти, багато говорили про важливість знань про підходи до вирішення конфліктних ситуацій, окреслили плани на майбутнє, серед яких – проведення подібних тренінгів для батьків і розробка занять для учнів початкової школи.


Станіслава Стасенко,

Амбасадорка миру UN RPP,

Костянтинівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1,

м. Костянтинівка, Донецька область.

Зображення

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:35
401
Немає коментарів. Ваш буде першим!