​Гендер – це цікаво!

​Гендер – це цікаво!

Що таке гендер і гендерна рівність? Як гендерні стереотипи впливають на життя людини? Що означають поняття «фемінність» та «маскулінність»? Саме ці питання обговорювали батьки учнів 5-х класів на тренінгу в Селидівській загальноосвітній гімназії Донецької області. 

Сьогодні слово «гендер» використовується у житті все частіше. Тож 28 жовтня 2019 року, батьки, зібравшись у дружньому колі, разом з тренером Борульник Валентыною, Амбасадоркою миру UN RPP, мали можливість з’ясувати, як гендерні стереотипи можуть зашкодити людині та обмежувати її права у сучасному світі. 

Зображення

На жаль, суспільство досить живе стереотипами, вигаданими шаблонами, «навішуючи» їх жінкам та чоловікам. Також у програмі тренінгу обговорювались питання рівних прав та можливостей чоловіків і жінок. 

Учасникам тренінгу були запропоновані вправи «Гендерні ролі», «Голосуй ногами», «Казка про Скріпочку», «Аналізуємо гендерні стереотипи», «Розподіл домашньої праці». Кожен присутній мав можливість висловитися та проявити себе, пояснюючи свою думку щодо «статі», «гендеру», «гендерної рівності». Учасники тренінгу з великим задоволення переглянули відеоролики «Стать. Гендер», «Стереотипи стирають особистість!». 

А наприкінці спільної роботи отримали домашнє завдання – перегляд фільмів, які стосуються прав жінок або боротьби за забезпечення гендерної рівності. На завершення цієї зустрічі усіх учасників чекав приємний сюрприз – розпис імбирних пряників та тепле спілкування за чашкою чаю. 

Слова вдячності наставникам Школи Амбасадорів миру UN RPP за довіру та підтримку, увагу й можливість навчатися і навчати інших! 

Валентина Борульник,

Амбасадорка миру UN RPP,

Селидівська загальноосвітня гімназія, Донецька область.

#ambassadorsofpeace_unrpp


Зображення

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

14:20
1053
Немає коментарів. Ваш буде першим!