«Ми за мир у всьому світі»

«Ми за мир у всьому світі»

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

Тому з нагоди Дня миру у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 Покровської міської ради Донецької області відбувся тренінг для четверокласників «Ми за мир у всьому світі».

Зображення

На початку тренінгу з метою налаштувати дітей на невимушену, творчу роботу, дати можливість кожному висловитися та проявити себе була проведена вправа «Вислови свою думку». Дітям було поставлене питання «Що для вас означає слово «Мир?» Наприклад, Михайленко Анастасія сказала: «Мир – це життя, щастя, радість, чисте небо над головою», Прядко Максим зауважив, що мир для нього це впевненість у завтрашньому дні, у своєму майбутньому, для Личік Софії — «Мир – це можливість спокійно вчитися, працювати». Підсумком цієї вправи стало створення квітки «Мир-це…».

Зображення

Наступним завданням для дітей було скласти звернення до всіх мешканців планети та наших сусідів з проханням припинити всі війни та жити у мирі та злагоді. А для того, щоб нас зрозуміли у кожному куточку планети ми наше звернення зробили на плакатах.

Діти виготовили та прикріпити на плакаті «Нам потрібне мирне небо» символічних голубів, які принесуть мир та спокій нашій Батьківщині, припинять кровопролиття та страждання тисячі українців.

Під час вправи «Обмін думками» діти, використовуючи літаки, об`єдналися у пари і розповіли один одному про те, що вони зможуть зробити заради миру.

Створюючи плакат «Я віддаю свій голос за мир!» діти закликали всіх людей: «Вчіться робити добро людям і творити добро на Землі. Живіть у мирі та злагоді!».

Наприкінці тренінгу учні виготовили прапорці з голубами Миру та подарували їх першокласникам.

Під час кави-брейк діти смакували солодощі та грали в рухливі ігри.

Для дітей це був дуже чудовий день. Зокрема, Гладка Орина зауважила: «У нас такого ще ніколи не було!»

Я дуже щаслива тим, що мала можливість провести такий тренінг для своїх четверокласників.

Дякую Всім, хто причетний до Школи та мережі Амбасадорів Миру UNRPP Винайкращі!!!


Амбасадорка Миру UNRPP

Бардакова Лариса Михайлівна

вчитель початкових класів

загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4

Покровської міської ради Донецької області 


Зображення

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

14:40
3459
Немає коментарів. Ваш буде першим!