Демократичний засіб захисту своїх прав та інтересів-звернення

Демократичний засіб захисту своїх прав та інтересів-звернення

Ведучи якусь громадську активність в місті, в розмові з жителями часто чую: — «Ну, сил моїх більше немає бігати в той «соціальний захист», в «пенсійний». Вони ж находяться в районі, грошей не набереш на дорогу. А водять мене за ніс, вже другий тиждень і нічого не говорять толком».

Живучі в 21 столітті, люди багато дорогоцінного часу, здоров'я втрачають в лабіринтах коридорів державних органів. Через необізнаності про інші шляхи звернення, крім як усні прохання, про виконання прямих своїх обов'язків державними службовцями.

Зображення

Маючи досвід спілкування з такими органами, відповідне освіту, мене наштовхнуло на те, а чому б не розповісти людям, що є ще інші методи поводження. Вони більш дієві, не так затратні і можуть спричинити за собою відповідальність державного службовця, в разі невиконання або несвоєчасного виконання своїх посадових обов'язків.

Зображення

Тренінг «Демократичний засіб захисту своїх прав та інтересів-звернення» проведений мною 29 вересня за підсумками навчання в Школі Амбасадорів мUNRPP, викликав інтерес у учасників заходу.

Зображення

Вони робили замітки в блокнотах, задавали питання, наводили приклади своїх невдалих звернень до влади:

«Бігаєш до них місяцями, просиш про що небудь, а у відповідь тишина. Виявляється, нетреба навіть бігати. Правильно склала Звернення і відправила в електронному вигляді або ж поштою, якщо є велике бажання з ними побачитися беру лист, відношу до них і вимагаю реєстрації»;

— «Прожила вже слава Богу 35років і тільки дізналася про те, що я можу звернувся до органів місцевого самоврядування з« Пропозицією», — слова учасниць — Лади і Олени, після прослуханого тренінгу.

Зображення

В кінці зустрічі кожен отримав пам'ятку:

1) «Поради активному громадянину у відстоюванні прав, свобод І Закону інтересів у бюрократично лабіринтах»;

2) Зразок складання «Скарги», «Заяви» та інших документів звернення до органів влади.

Ніна Пряділя,

Амбасадорка миру UN RPP,

громадська діячка з м. Золоте Луганської області. 



Зображення

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

09:10
243
Немає коментарів. Ваш буде першим!