​«Світ без обмежень» - гра для всіх!

​«Світ без обмежень» - гра для всіх!

«Світ без обмежень» — гра для всіх, яка вироблена з екологічного матеріалу, містить шрифт Брайля, виготовлена на 3Д- принтері у місті Краматорськ, включає в себе цілі сталого розвитку.

Зображення

Шрифт Бра́йля — рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання людьми з вадами зору, розроблений французом Луїсом Брайлем. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок. Брайль використав порядок букв латинського алфавіту.

Зображення

Унікальна гра, креативність мислення, моторика рук, психологічні асоціації, цвітові вподобання, світові проблеми.

Зображення

Цілі сталого розвитку (ЦСР), які ще називають “Глобальними цілями” — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету й забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі.

Зображення

Вказані 17 Цілей є розвитком успіху тисячоліття; крім того, серед інших пріоритетів, вони також охоплюють нові сфери, такі як: кліматичні зміни, економічна нерівність, інновації, стале споживання, мир і справедливість. Цілі є взаємопов'язаними — ключем до успіху в одній із них є вирішення питань, загалом пов'язаних із іншими.

Зображення

«Світ без обмежень» – гра, яку подарували організатори тренінгу під час заходу «Школа громадянської активності задля соціальної єдності та “культури миру”, що проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії та за організаційної підтримки ГО “Донецький молодіжний дебатний центр”.

Зображення

Вихованці гуртка «Природна скарбниця» Донецького обласного еколого-натуралістичного центру спробували своїми маленькими рученятками зібрати кубики-головоломки, ознайомилися з цілями сталого розвитку та пообіцяли у своєму маленькому дитячому розумінні робити світ краще.

Зображення

Дякуємо за чудовий подарунок!


Ліліана Махортих,

Амбасадорка миру UN RPP,

педагогиня,  завiдувачка лабораторii бiологii та наукових дослiджень Донецького областного еколого-натуралiстичного центру,
м. Краматорськ, Донецька область.

Фото із заходу 29.09.2019, що провела Ліліана з дітьми.


Зображення

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:30
931
Немає коментарів. Ваш буде першим!