Участь молоді у житті громади: теорія та практика

Участь молоді у житті громади: теорія та практика

Протягом 14.09.2019 у Молодіжному ХАБі «Інвенторс» (м. Старобільськ, пл. Гоголя, кім. 201а) відбувся тренінг «Участь молоді у житті громади: теорія та практика».

Під час заходу 20 учасників від 16 років познайомились з розумінням демократичних цінностей, дізнались про права людини та ознайомились з основними документами Ради Європи щодо їх реалізації. Склали діамант демократичних цінностей та обґрунтували його значущість та розміщення кожної з цінностей.

Зображення

Змогли розмежувати поняття «права людини» та «права громадянина».

Зображення

Жвавою виявилась дискусія після перегляду мультфільму «ХУМРА» (серія 6). Учасники заходу заначили, що цікавим виявилось саме ідентифікація особистості як захисника своїх прав. Сподобалась та декілька раз учасники цитували «Права человеков – забота самих человеков».

Зображення

Поділились досвідом волонтерства та розповіли яким чином брали участь у житті громади.

Зображення

Наприклад, Тетяна зауважила: «Ми допомагаємо сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах. Проект «Благодійна шафа» покликаний формувати громадські та волонтерські компетенції молоді не тільки міста, але й району».

Зображення

Або, Анна наголосила на своєму досвіді: «Я можу розповісти про свій досвід з догляданням тварин у неофіційному притулку».

Серед прийомів залучення найчастіше виділяли саме подарунки брендові продукції заходу або кава-брейки. А також оцінили свій досвід щодо участі у житті громади за драбиною Роджера Харта. Виявилось, що молодь відчуває на собі маніпуляцію та єйджизм.

Протягом навчання молодь була активною, висловлювала свої думки та дискутувала з теми тренінгу. У підсумку кожен з учасників відзначив, що захід був інформативним, проте матеріал подавався дуже легко. Наприклад, Ліза зазначила: «Дуже інформативно та легко. Ось би так наші пари проходили. Я сьогодні дуже багато нового дізналась». Завершенням був танцювальний флешмоб від Дар’ї та запрошення молоді до навчального кінопоказу («Брексід»), який має на меті закріпити знання під час дискусії.

Котеленець Катерина,

Амбасадорка Миру UNRPP,

викладачказ ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», МІГ «Інвенторс».


Зображення.

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:35
574
Немає коментарів. Ваш буде першим!