​«НАЛАГОДЖЕННЯ ДІАЛОГІВ: МОЛОДЬ ЗА МИР У ГРОМАДАХ» в Іллінівській ОТГ, як це було.

​«НАЛАГОДЖЕННЯ ДІАЛОГІВ: МОЛОДЬ ЗА МИР У ГРОМАДАХ» в Іллінівській ОТГ, як це було.

Ціль 16 Сталого розвитку щодо сприяння побудові миролюбного й відкритого суспільства, це саме та ціль, яка має прищеплюватися ще з дитинства. Вчитися жити в мирі та вміти моніторити ситуацію, вирішувати конфлікти мирними переговорами та обходити гострі кути.

Вже другий рік поспіль з учнями Олександро-Калинівської школи проводяться тренінги та заняття з основ конфліктології, медіації, протидіїї булінгу.

Зображення

В цьому році 13 вересня, ми говорили ще й про особливих людей та гендерні стереотипи, а ще зачепили питання гендерної нерівності.

Зображення

З учнями 8-9 класів ми подивились та обговорили мультики про почуття дітей з особливими потребами «Яке ж було б Різдво без любові»(Erste Christmas Ad 2018- What would Christmas be without love) та «Курка, яка несла всяку всячину».

Зображення

Школярі знайшли багато видів дискримінації, обговорили потреби людей, відчули на собі несправедливість, дівчатка ледь не плакали, коли історія вирішилась позитивно.

Зображення

Під час опрацювання вправи «Скріпочка» провели паралель з дійсністю, бо статистика, на жаль, не спростовує ганебних вчинків щодо дівчат. Під час вправи «Пересадка серця» боролись з дискримінацією і доводили свою точку зору стосовно питання першочергової операції.

Зображення

Вправа «Собачка Марійки» довела, що наші діти взмозі робити гарні вчинки та ставати на сторону слабшого.

Зображення

Тренінг був активний, душевний та емоційний.

Після тренінгу під час кави-брейк наші учні мали змогу зробити смачну АРТ-паузу і розмалювати власний пряник.


Харченко Діана Миколаївна,

Амбасадорка Миру UNRPP

викладачка з Олександро-Калинівська філія І-ІІступенів Іллінівського ОЗЗСО І-ІІІст. з поглибленним вивченням іноземних мов Іллінівської ОТГ Костянтинівського району Донецької області.


Зображення

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

15:00
577
Немає коментарів. Ваш буде першим!