​Луганські взяли участь у Всеукраїнському фестивалі блогерів "Дніпровський пост"

​Луганські взяли участь у Всеукраїнському фестивалі блогерів "Дніпровський пост"

У Дніпрі з 14 по 16 червня пройшов третій Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост». Цього року збори власників думок в соцмережах було наймасштабнішим. Протягом трьох днів фестивалю на трьох різних локаціях з'явилися близько сотні учасників.

Нинішній «Дніпровський пост» зазнав істотну зміну формату: крім популярних авторів у мережі Facebook були запрошені також топові користувачі Instagram і Youtube.

Зображення

І вже за традицією, по синій доріжці під оплески глядачів на сцену виходили відомі українські блогери. Так відкрився вже третій фестиваль блогерів «Дніпровський пост» в музеї українського живопису.

Жодного разу не пропускав фестиваль і український журналіст Роман Скрипін. Зізнається, в перший рік думав, що буде не цікаво. Однак, глядачі змінили його думку.

«Це комунікаційний майданчик, якої бракує в Україні, в принципі в цілому. Цей рік буде взагалі дуже експериментальним, зустрінуться красиві і розумні. Тобто» фейсбукери " і " інстаблогери ". Треба проводити подібні заходи тому, що вони дають відповідь — яким буде завтрашній день ", — говорить учасник фестивалю Роман Скрипін.

А ось ведучий ток-шоу «Право на владу» Сергій Іванов на цьому заході вперше. Упевнений, важливими темами для дискусії є війна, російська агресія і фейки.

«Приїхали люди, які зубами послідовно багато років вигризають право на власну думку, на свою позицію. Я — фаталіст. Якщо бійка — значить добре. Твої переконання того варті», — говорить блогер Сергій Іванов.

«Наскрізний» темою третього «Дніпровського поста» стала чорне і біле — як символ поляризації суспільства не тільки в політиці, а й інших сфер життя. Найбільш массштабной стала платформа Facebook. Тут жваво обговорювалися останні зміни в політичній площині, події на Сході України, інформаційна війна, а також аналізувалися реформи в країні.

Більшість учасників давно знають один одного — якщо не особисто, то через інтернет. Позиції кожного зрозумілі, сформульовані і обґрунтовані. Навряд чи хтось приїжджає з метою переконати опонента або відкрити йому очі на правду.

«Я ніколи не сприймав тематичні панелі «Дніпровського поста» як дискусійні майданчики для спікерів. Швидше як інформаційні пули, де можна послухати обгрунтування позицій виступаючих, іноді вихопити інсайд і ознайомитися з особистим досвідом виступаючих. Тому ми зберемося вже в третій раз, щоб показати: так, є такі люди, є такі думки. Ми не просто букви в моніторі, ми реально існуємо, ми зайняті своїми справами на користь Країни і Нації, і ми щиро віримо в те, що хочемо донести до своїх читачів », — каже блогер Горький Лук.

Зображення


Сашко Сімоненко — член ГО «Луганський прес-клуб», радник Консультаційної групи з питань соціальної єдності при ПРООН, що відвідав «Дніпровський пост» завдяки Програмі ООН із відновлення врядування та примирення (UN RPP), як активний соціальний громадський журналіст та учасник Медіа Школи "Нові медіа-інструменти для впливу на суспільний діалог і соціальні процеси", яка також проходила у квітні за підтримки UN RPP (про що ми писали тут: http://ndo.lg.ua/news/196-media-shkola-dlya-zhurnalistiv-luhanskoyi-ta-donetskoyi-oblasti.html)




Читайте наші новини на телеграм каналі

17:55
335
Немає коментарів. Ваш буде першим!