Навчання переговорів, як інструменту вирішення конфліктів

Навчання переговорів, як інструменту вирішення конфліктів

Завдяки ПРООН, предтавник Агентства стійкого розвитку Луганського регіону теж зміг приєднатися до навчання, що було присвячено темі зміцнення навичок і підвищення обізнаності переговірників із Грузії, Молдови та України. Навчальний курс присвячений цій темі пройшов у Нідерландському інституті міжнародних відносин Clingendael (Клінгендаль). В ньому також від України взяли участь представники Верховної Ради, Міністерства закордонних справ України, СНУ ім. В. Даля та Агенства Стійкого Розвитку Луганського региону.

Цей навчальний курс є частиною навчальної програми Академії Clingendael, яка називається «Навчання переговорам, як інструменту вирішення конфліктів». Протягом п'ятиденного навчання учасникі здобули навички ведення переговорів, з акцентом на теорію та стратегію ведення ефективних переговорів, процесах і тактиці. Отримали роз`яснення, щодо двосторонніх та багатосторонніх переговорів, зокрема розподільчих та інтегративних. Учасникам була надана можливість попрактикувати свої навички та компетенції в переговорах за допомогою моделювання та рольових ігор. Кінцева мета полягала в наданні учасникам інструментарію для підготовки та підвищенню своєї ефективності в переговорах.

Зображення

Своїми знаннями та досвідом ділилися такі висококваліфіковані інструктори, як: Директор Академії Клінгендаля — Рон Тон; Посол, радник високого рівня Європейського Союзу в уряді Молдови щодо врегулювання придністровського конфлікту — Йозеф Бузалка; Старший позаштатний науковий працівник Клінгендаля – Марк Анстей та інші.

По завершенню курса, учасникам були вручені сертифікати, які свідчать про успішне проходження тренінгу зі «Зміцнення навичок і підвищення обізнаності переговірників із Грузії, Молдови і України».

Результати навчання були презентовані на Раді Радників ПРООН в м. Святогірськ 6-8 липня 2018 року, де зібрались представники організацій громадянського суспільства з Луганської та Донецької областей, які допомагають своїми громадськими консультаціями більш ефективно планувати діяльність Програми відновлення та розбудови миру ПРООН за її напрямков роботи “громадська безпека та соціальна єдність”. Після обговорень, прийнято рішення про розробку разом з експертами та педагогами ГО “Фундація “Простір” та СНУ ім. В. Даля міні-курсу для громад та активистів за напрямком “Перемовини — майстерність мирного вирішення конфліктів” та клопотання в ПРООН щодо підтримки цієї ініціативи громадських радників. 

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

21:14
697
Немає коментарів. Ваш буде першим!