"Налагодження порозуміння та діалогу: молодь за мир у громадах" у Кремінній

"Налагодження порозуміння та діалогу: молодь за мир у громадах" у Кремінній

Тренінг «Налагодження порозуміння та діалогу: молодь за мир у громадах» був проведений у Кремінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 Кремінської районної ради Луганської області для учнів 7 класу 20 вересня 2019 року напередодні Міжнародного дня миру.

Однією з цілей Сталого розвитку – є відновлення миру та справедливості для досягнення безпеки та процвітання. Саме тому наша школа приділяє багато уваги навчанню дітей налагоджувати діалоги, будувати ефективну комунікацію, працює над виробленням у учнів умінь конструктивно вирішувати конфлікти, використовувати набуті знання у повсякденному житті.

Зображення

В цьому році про природу виникнення конфлікту та мирного врегулювання ми говорили на тренінговій сесії з учнями 7-А класу. Бо саме формат тренінгів, де ми, в здавалося б «несерйозній формі», говоримо про складні та важливі речі, допомагають учням самостійно зробити висновки та переконатися в багатьох речах, які важливі для подальшого мирного співіснування.

Учням сподобалась вправа на знайомство «Літаки порозуміння», яка, за їх словами, допомогла більше дізнатися про своїх однокласників, — думаю, що саме там була закладена перша сходинка до порозуміння під час тренінгу.

Вправа «Місія (не) здійсненна» запалила весь клас, нікого не залишила байдужим. Створений «портрет» конфлікту вийшов напрочуд цікавим і показав обізнаність дітей в тематиці.

Зображення

Найбільше мені сподобалось те, що учням, за їх же словами, не сподобалась вправа «Стільці». Як зазначили учасники, вони не змогли домовитися про спільні дії. Це показало, що вправа пройшла не даремно – заставила задуматись і самостійно робити правильні висновки.

Зображення

Саме тому учасники тренінгу серйозно віднеслись до виконання вправи «Я-висловлювання» на відпрацювання навичок комунікації.

І зрозуміло сподобались кава-пауза з напоями та піцою.

Амбасадорка миру UN RPP, 

тренерка та вчителька Кремінської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4,

Яна Гарькавець.


Зображення.

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:10
333
Немає коментарів. Ваш буде першим!