Мариупіль. НАЛАГОДЖЕННЯ ДІАЛОГІВ: МОЛОДЬ ЗА МИР У ГРОМАДАХ

Мариупіль. НАЛАГОДЖЕННЯ ДІАЛОГІВ: МОЛОДЬ ЗА МИР У ГРОМАДАХ

Для учнів Маріупольської загальноосвітньої школи №10 проводяться тренінги та заняття з основ конфліктології, медіації, протидіїї булінгу, підіймаються питання гендерної нерівності та стереотипів. 

14 вересня відбувся тренінг «НАЛАГОДЖЕННЯ ДІАЛОГІВ: МОЛОДЬ ЗА МИР У ГРОМАДАХ» в «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №10. Маріупольської міської ради» міста Маріуполь Донецької області.

Одна з цілей Сталого розвитку є сприяння побудові миролюбного й відкритого суспільства, це саме та ціль, яка має прищеплюватися ще з дитинства. Вчитися жити в мирі та вміти моніторити ситуацію, вирішувати конфлікти мирними переговорами та обходити гострі кути.

Зображення

Для учнів Маріупольської загальноосвітньої школи №10 проводяться тренінги та заняття з основ конфліктології, медіації, протидіїї булінгу, підіймаються питання гендерної нерівності та стереотипів .

Зображення

В цьому році ми вперше залучили учнів шостого класу, щоб поговорити про природу конфлікту, та засоби мирного врегулювання будь яких конфліктів.

Зображення

З учнями 6 класу ми подивились та обговорили мультик «Конфлікт». Учні дійшли висновку, що при небажанні вирішувати конфлікт, він може вийти з під контролю і призвести до ситуації, коли обидві сторони конфлікту програють.

Зображення

Під час вправ «Апельсин» та «Дві сестри», « Дерево конфлікту» школярі зробили висновок, що потрібно « знаходити різні варіанти для задоволення інтересів кожного». Головне для знаходження компромісу – це розірвати круг конфлікту, розпочати діалог та чути іншу людину.

Зображення

Під час опрацювання вправи «Створюємо разом» учні на своєму досвіді переконалися, що не завжди одразу легко почути інших та зрозуміти чого вони прагнуть, але тільки співпраця, та діалог дають змогу впоратись із завданнями.

Вправа «Місія (не)здійсненна», «Шикуйся за ростом» вчили учасників навичкам співпраці. Тренінг був активний, душевний та емоційний.

Після тренінгу під час кави-брейк наші учні мали змогу зробити смачну паузу.



Сосновцева Ірина Михайлівна,

Амбасадорка Миру UNRPP,

учитель в «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІст №10.Маріупольської міської ради» місто Маріуполь. Донецької області.


та

Смотрова Юлія Володимирівна,

Амбасадорка Миру UNRPP,

заступник директора в «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІст №10.Маріупольської міської ради» місто Маріуполь. Донецької області.


Зображення.

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:50
530
Немає коментарів. Ваш буде першим!