Перша координаційна зустріч Амбасадорів Миру. 26.01.2021

Так, щодо амбасадорських заходів, говорили про те, що необхідно продовжувати просвітницькі заходи різного формату. Та ту легко працювати амбасдаорам-тренеркам вдвох та ще коли є збоїв зі зв’язком або інші замінки, добре що слідкує за процесом помічник, що завжди може «дістати з кармана» гарне відео, вікторину або ще щось, щоб не переривати захід та щоб було цікаво.

Протягом жовтня-грудня 2020 року амабасдаори-тренери тренувалися та проводили вуличні лабораторії та лабораторії онлайн, про які писала та звітували на власних сторінках тут:

http://ndo.lg.ua/places/news/468/439

http://ndo.lg.ua/places/news/477/425

http://ndo.lg.ua/places/news/475/447

http://ndo.lg.ua/places/news/476/446

http://ndo.lg.ua/places/news/461/545

http://ndo.lg.ua/places/news/475/555

http://ndo.lg.ua/places/news/467/553

http://ndo.lg.ua/places/news/461/546

http://ndo.lg.ua/places/news/379/551

http://ndo.lg.ua/places/news/369/550

http://ndo.lg.ua/places/news/379/554

http://ndo.lg.ua/places/news/461/557

Всього 12 лабораторій новому інноваційному форматі на тему «Трансформація конфліктів» було проведено за 2 місяці та в них взяли участь 183 особи (66 хлопчиків та чоловіків і 126 дівчат та жінок).

Зробили висновок, що дітям не легко знаходитись на лабораторії 3 години та, можливо, в майбутньому «розривати» лабораторію на два дні.

Багато хто з дітей та вчителів знає, що амбасадори вже досвідчені дебатери, то просять тренінги по дебетній майстерності.

Багато шкіл контактують з тренерами-амбасадорами, але не мають технічної можливості все гарно організувати.

Лунав вислів, що власні школи та учні відчувають себе «покинутими», коли їх улюблені вчителі працюють тренерами на інші заклади.

Багато хто з дорослих, не володіє навичками роботи та щодо участі в онлайн заходах, тому дорослим дуже цікаві лабораторії.

Приклад для всіх – співпраця між амбасадорами, яка охоплює інші заклади та виходить за межі власних закладів – Костянтинівка, Краматорськ, Лиман.

Слухали презентацію та пропозиції щодо системної співпраці з Мирноградскою ОТГ та вирішили скласти плани взаємодії.

Наприкінці зустрічі ще раз обговорювали те, хто такий Амбасадори Миру та як презентувати свою спільноту. Чого ще не хватає та з чим конкретно працювати в 2021 році. Планували різні активності за заходи.

ВИРІШИЛИ:

(1) Продовжувати лабораторії, поки онлайн та навесні можливо у вуличному форматі. Угодити графіки та клопотати щодо підтримки в ПРООН. У тому числі врахувати можливість для проведення Лабораторії Толерантності також на рівні з іншими тематичним «амбасадорськими лабами» (відповідальні – Олена Давидова, Яна Литовка);

(2) спеціальне мобільне обладнання клопотати в ПРООН надати в постійне користування ГО «Амбасадори Миру» та центром зберігання та видачі його для іншим для проведення амбасадорських заходів визначити – м. Костянтинівка, підготувати спеціальне обґрунтування для цого. Підготувати та направити в ПРООН спеціального листа з цього приводу (відповідальні – Станіслава Стасенко, Олексій Головатий);

(3) продумати та підготувати команди до навчання з медіа грамотності, яке планується до організації ПРООН наприкінці лютого п.р. (всі);

(4) активізувати власні сторінки на веб платформі http://ndo.lg.ua/places/merezha-ambasadoriv-myru та визначитися с відповідальними від ГО «Амбасадори миру» за наповнення сторінки організації http://ndo.lg.ua/places/497-ho-ambasadory-myru.html та слідкування за її поштовою скринькою (всі)

(5) призначити 1 раз на два тижні по четвергах робочі зустрічі з поточних питань співпраці та для різноманітних консультацій з представницею ПРООН – Ганною Боровою (всі, наступну зустріч провести 11 лютого о 17.00). Оголошення про зустрічі публікувати тут на веб-сторінці організації);

(6) 2021 рік присвятити питанням організаційного розвитку власної організації ГО «Амбасадори миру» та опрацювати стратегію розвитку, членські процедури та специфічні проекти розвитку (всі на наступних поточних зустрічах);

(7) намагатися підтримувати активність дебатного руху та за підтримки ПРООН провести цікавого формату дебатні турніри і в 2021 році (всі, за підтримки представниць партнерів – Ольга Донець, Ганна Борова);

(8) налагодити співпрацю з методичним кабінетом Мирноградскьої ОТГ та продумати низку заходів для громади (всі, відповідальна – Дарія Кондратьєва).

14:16 Ганна Борова
селище Дружба (м. Торецьк), вул. Дружня, 33
Немає коментарів. Ваш буде першим!