Чому та навіщо навчаються Амбасадори Миру?

Проєкт спрямовано на посилення потужності Мережі Амбасадорів Миру через залучення їх до заходів для протидії та полегшення наслідків коронавірусу (COVID-19) в Донецькій та Луганській областях. В рамках проєкту передбачається підготувати тренерів, що є членами мережі Амбасадори Миру, з питань дистанційного навчання, його принципів, та надати навички користування різноманітними он-лайн інструментами.

В проєкті беруть участь 28 членів мережі Амбасадори Миру з Донецької та Луганської областей. Навчання розпочалось 4 травня. Щодня Амбасадори збираються на двогодинне навчання. Наразі відбулося 4 зустрічі присвячені: загальним принципам дистанційного навчання, які є виклики та як їх долати; технічна робота з додатком Zoom, як його можна використовувати в роботі Амбасадорів – і під час уроків, і під час їх волонтерської діяльності. Дві зустрічі було присвячено медійній грамотності, говорили про навички перевірки фактів, а також як обирати надійні, офіційні джерела інформації, яким можна довіряти. З групою працювали тренерки Юлія Єлфімова, тренерка з прав людини Ради Європи, тренерка програми “Демократична школа”; Олена Самойленко, тренерка з медіаграмотності та комунікаційних навичок “Інституту демократії імені Пилипа Орлика” та ГО “Донецький прес-клуб”.

Вже маємо перші результати, якими з нами поділилась Олена Давидова, заступниця директорки з виховної роботи, вчителька хімії та біології Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів #3: “Я сьогодні організувала аж дві конференції в зумі)))) Одну для вчителів, другу - консультаційний урок з дітьми, щодо помилок при складанні тестів онлайн за гугл-формою зі своїх предметів)))) Відчуття суперові))) Дякую Вам за можливість навчатися)))))”

Амбасадори дуже старанно відвідують навчання, відмічають, що вже звикають до он-лайн роботи, та відчувають необхідність підвищувати свої діджетал навички, бо розуміють, що їх необхідність в сучасному світі.

Загалом заплановано 6 зустрічей за наступними темами: використання Classroom для дистанційного навчання в школі; мова ворожнечі он-лайн. Кібербулінг. Що це таке та як протидіяти? Безпечний он-лайн простір;поведінка під час карантину та після нього: заходи безпеки та зниження наслідків розповсюдження COVID-19); підведення підсумків курсу. Презентація навчальних планів учасників.

Плануємо, що після навчання Амбасадори використовуватимуть нові знання та навички під час освітнього процесу та своєї волонтерської діяльності.

Проєкт реалізує ГО “Донецький молодіжний дебатний центр в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції, Швейцаріїта Королівства Нідерландів.

15:49 Ольга Донець
Немає коментарів. Ваш буде першим!