Щастя долучилося до інформаційної кампанії з попередження та протидії гендерно зумовленому насильству

Щастя долучилося до інформаційної кампанії з попередження та протидії гендерно зумовленому, у тому числі домашньому насильству щодо жінок та дівчат.

ООН Жінки, спільно з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» провели зустріч з представниками Щастинської міської ВЦА щодо підвищення обізнаності жінок та дівчат з питань гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства, та сервісів їх попередження і протидії. У ході заходу в муніципальних закладах м. Щастя було розміщено інформаційні куточки з тематичними матеріалами та контактами сервісів надавачів послуг у сфері протидії домашнього насильства та інших проявів ГЗН.

Більшість жінок замовчують проблему насильства через низку факторів, такі як сором, осуд суспільства, економічні чинники, стереотипи, невміння розпізнати прояви насильства, а також, не вважають це досить серйозною проблемою, щоб звертатися до сервісів допомоги, у тому числі, до поліції. Крім всіх перелічених факторів, часто жінки та дівчата просто не знають куди звернутися за підтримкою.

Щоб виправити цю ситуацію ООН Жінки спільно з МБФ «Українсько фундація громадського здоров’я» впроваджують проєкт «Посилення потенціалу сектору юстиції для ефективного впровадження законодавства про домашнє насильство та законне розширення можливостей постраждалих від домашнього насильства та жінок, що перебувають у групі ризику у Донецькій та Луганській областях», в межах якого 20 громадам на сході України передано інформаційні стенди та матеріали з контактами сервісів протидії домашньому насильству. Такі стенди будуть розміщені саме у тих місцях, де кожна жінка матиме до них доступ: в місцевих магазинах, приміщеннях центрів надання адміністративних послуг, медичних закладах, розважальних, спортивних закладах та у салонах краси чи перукарнях. Крім інформаційних стендів, підтримано і інші локальні ініціативи, що мають на меті протидію домашньому насильству та покращенню взаємодії населення громад з представниками поліції, серед таких: навчання для співробітників/ниць салонів краси щодо питань надання інформації про сервіси протидії домашньому насильству, підтримка ініціативи «кава з поліцейським, для налагодження комунікації поліції з мешканками місця, інформаційні кампанії у спортивних закладах та багато інших місцевих ініціатив.

Заходи впроваджуються за підтримки Щастинської міської ВЦА в межах проєкту «Посилення потенціалу сектору юстиції для ефективного впровадження законодавства про домашнє насильство та законне розширення можливостей постраждалих від домашнього насильства та жінок, що перебувають у групі ризику у Донецькій та Луганській областях» в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей̆ жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Немає коментарів. Ваш буде першим!