У GreenLab відбулася презентація концепції створення Ради ВПО

Проект передбачає створення трьох пілотних Рад ВПО при Луганській ОДА, при Краматорській міській раді та при Харківській ОДА. Рада ВПО планується, як консультативно-дорадчий орган, до складу якого увійдуть внутрішньо переміщені особи та мешканці певної територіальної громади, що представляють інтереси ВПО.

Метою створення Ради є посилення участі ВПО у громадському та політичному житті громад, сприяння пошуку довготривалих рішень для ВПО, розширення потенціалу місцевої влади в питаннях інтеграції ВПО, урахування потреб та інтересів ВПО в процесі розробки політик та ухвалення управлінських рішень на місцевому рівні та інше. Рада залучатиметься до розробки та реалізації місцевих політик, братиме активну участь у здійсненні місцевого самоврядування.

Image may contain: 5 people, people sitting, table and indoor

Крім того, учасники заходу, з числа громадських організацій, підтримали спільне звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з питань проблем внутрішньо переміщених осіб та звернулись до Луганської ОДА з пропозицією надання Раді ВПО статусу консультативно-дорадчого органу, завданням якого є співпраця з громадським сектором у питаннях вироблення рішень, які стосуються забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей.

Image may contain: 4 people, people sitting and indoor

У засіданні взяли участь начальник Відділу у Луганській області Мінветеранів Сергій Копилов, координаторки проекту в Луганській області (Stabilization Support Services) Яна Любимова та Юліана Гасанбекова, директорка Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук, голова управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Вадим Лазніков, представники громадських організацій ВПО.

18:35 Яна Чанкотадзе
Северодонецк, Проспект Центральный, 59 - 508
Немає коментарів. Ваш буде першим!